Hírek

Több hónapig vadászhatnak a komlói vaddisznókra

Komló – Megadta a rendőrség az engedélyt, a belterületi vadkilövésre. Három hónapig fognak vadászni a városban élő vaddisznókra.

Ahogy arról korábban beszámoltunk közel 30 vaddisznó, köztük kismalacok járnak be rendszeresen Kenderföld és Somág lakott területeire éjszakánként. A környéken élők félnek a kertekbe is sűrűn belátogató állatoktól.

A helyzetet először a vadak lakhelyének vélt gazos terület kitisztításával szerették volna megoldani, de időközben már a belvároshoz még közelebb lévő Arborétumban is látták őket feltűnni.

Az illetékesek most drasztikus megoldáshoz nyúltak, a rendőrség engedélyt adott az állatok lakott területen történő kilövésére.

A kilövést két vadász fogja végrehajtani július 29. és szeptember 29. közötti időszakban. A vaddisznókra napnyugtától napkeltéig, vagyis az esti és hajnali órákban vadásznak a Hunyadi János utca, Irinyi utcai garázsok és az EGYMI Iskola által határolt területen.

Itt:

Az illetékesek azt kérik, hogy a területen a kilövési időszakban ne közlekedjenek, és azon kívül is fokozott figyelemmel járjanak a környéken.

Arról még egyelőre nincs információnk, hogy pontosan hogy fog zajlani az állatok kilövése, hány vadat terveznek elejteni.

Hirdetés