23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapHírekElkezdték kitisztítani a vaddisznók által elfoglalt somági területet, válaszul az állatok feltűntek...

Elkezdték kitisztítani a vaddisznók által elfoglalt somági területet, válaszul az állatok feltűntek az arborétumban

Komló – Ahogy arról korábban beszámoltunk, nagyjából 30 vaddisznó költözött be a Somág alsó részén található bozótos területre.

A természetes élőhelyükről egyre jobban kiszoruló állatok bejárnak a környékbeli házak udvarára, megrongálják a kerítéseket, félnek tőlük a környéken élők.

Dr. Pál Gabriella Szilvás-Somág önkormányzati képviselője megosztotta lapunkkal, hogy a közelmúltban már elkezdődött a problémás terület rendbetétele. Kitisztítják az elburjánzott növényzetet, rendezik a területet.

A gazos, bokros részek eltűnésével remélik, hogy az állatok sem fogják olyan komfortosan érezni magukat a környéken és továbbállnak.

Ez részben be is jött, de az állatok nem adják ilyen könnyen magukat. A képviselőasszony beszámolt róla, hogy idő közben már többen megkeresték azzal, hogy az arborétumban látták feltűnni a vaddisznókat. A somági terület kitisztítása és a disznók új helyen való feltűnése között nem zárható ki a közvetlen kapcsolat.

Az arborétum már sokkal frekventáltabb, belvároshoz közeli terület, kedvelt a kutyasétáltatók és a sportolók körében.

A beszámolók alapján, és az RTL Híradó videójában is látszik, hogy az állatoknak kicsinyeik is vannak, emiatt még veszélyesebbek lehetnek, ha fenyegetve érzik magukat. A környéken járók, főleg a kutyatartók ezért a következő időben, legyenek fokozottan figyelmesek.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más