2022. június 24.
KezdőlapHírekBuszpályaudvar: marad a pavilonsor, lesz nyilvános WC, átmeneti tető viszont nem

Buszpályaudvar: marad a pavilonsor, lesz nyilvános WC, átmeneti tető viszont nem

Komló – A várost egyik legjobban foglalkoztató téma jelenleg az új buszpályaudvar építése. Összegyűjtöttünk néhány kérdést a beruházással kapcsolatban, és feltettük őket a városvezetésnek.

Többek között rákérdeztünk arra, megmarad-e a fás rész a Kossuth Lajos utca és a pályaudvar között, vágnak-e ki fákat a munkálatok miatt, illetve, hogy lesz-e nyilvános WC az új pályaudvaron. Emellett arról is érdeklődtünk, milyen lesz az utastájékoztató rendszer, mi történik a pavilonsorral, visszaköltözik-e majd a Tom Market, és hogy kapnak-e tetőt az ideiglenes megállók. Természetesen rákérdeztünk a Komlói Napokat érintő változásokra is.

Polics József polgármester válaszai alapján a következőkre számíthatunk:

  • A fás zöldterület megmarad, de a rossz állapotú fák kivágásra kerülnek, ezeket jelölték is az építkezés helyszínrajzán. A sétány is meg fog újulni új és régi utcabútorokkal. A sűrű közmű miatt, ahol lehetséges és szükséges, új fákat ültetnek.
  • Lesz nyilvános WC.
  • Az utastájékoztatási rendszer a jelenleg használt helyett a legmodernebb lesz. Központi helyi és hangosított tájékoztatás kerül kiépítésre.
  • A pavilonsor megmarad, mivel magántulajdonban van, így a városnak nincs ráhatása.
  • A Tom Market nem fog visszaköltözni a pályaudvar területére. Az új állomásépületben ilyen funkció nem szerepel. (A Tom Market jelenleg az OTP melletti volt táskaboltban működik – a szerk.)
  • Az átmeneti megállók felé nem terveznek tetőt, mert nincsen hozzá hely, de egyeztetnek a MÁV-val a vasútállomás, váróteremének használatáról.
  • A Bányásznap marad a megszokott helyeken, de a forgalmi renddel kapcsolatban még folynak az egyeztetések. A 9.02-09.07. közötti időszakot érintő változásokról időben fogják tájékoztatni a lakosságot.

/címlapkép: az állomás látványterve, forrás: Komlói Újság/

További cikkeink
- Hirdetés -spot_img

Minden más

Random