Hírek

Közel 30 vaddisznó vette be magát Somág aljára

Komló – Három vaddisznó koca és több mint kéttucatnyi kismalac vesz birtokba minden este egy komlói kertet –számolt be róla az RTL Híradó.

A nagyjából 30 állat napközben a Vörösmarty utca végén található bozótosban húzza meg magát. A malacok esténként rendszeresen bejárnak egy közeli családi ház udvarába, sem a kutya sem a kerítés nem állítja meg őket.

A házban élő asszony fél, hogy az állatok agresszívvá válhatnak. A vadászok nem lövik ki a vadakat, mivel kicsinyeik vannak és belterületen élnek – hangzik el a riportban.

Az RTL Klub megszólaltatta a vadászkamara megyei titkárát, szerinte a telektulajdonosok feladata megtisztítani az elhanyagolt területet, hogy megelőzzék az állatok betelepülését.

A bozótos terület, amely jelenleg “vaddisznó rezervátumként” üzemel, az önkormányzat tulajdonában áll.

Lapunk megkeresésére dr. Pál Gabriella, Szilvás-Somág önkormányzati képviselője elmondta, már dolgoznak a helyzet megoldásán. Tegnap és ma is helyszínbejárást tartottak, amelyen a vadásztársaság és a Városgondokság képviselője is részt vett.

Több megoldást is mérlegelnek, a befogás és a kilövés is szóba jöhet, de ő is a terület rendbetételét tartaná a legjobbnak.

 

Szólj hozzá!

Hirdetés