Hírek

Koronavírusos volt a Kodály egy tanára, több diák és pedagógus karanténba került

Komló – A megye több településéhez hasonlóan egy komlói általános iskolában is megjelent a koronavírus.

A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola egyik pedagógusánál még szeptember 20-án jelentkeztek a betegségre jellemző tünetek, ezért szeptember 21-től táppénzre küldték.  Három nappal később a hivatalos teszteredménye is igazolta a fertőzést. Az intézmény vezetője ezután értesítette az illetékes szerveket.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Komlói Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya szeptember 25-én lefolytatta a kontaktkutatást. Ennek eredményeként négy pedagógus és két diák karanténba került.

Mivel a karantén időtartamát a tünetek megjelenésétől számított 10 napban határozták meg, a mai napon ismét munkába állhattak a pedagógusok. Az iskola összes érintett dolgozója tünetmentes – osztotta meg lapunkkal Ormándlaky Dalma intézményvezető.

Az igazgató elmondta, a szeptemberi iskolakezdést fertőtlenítő nagytakarítással, az intézkedési tervben megfogalmazott intézkedések megszervezésével, a diákok és pedagógusok mindennapos hőmérsékletmérésével valamint a személyes higiéniára vonatkozó előírások ismertetésével és betartatásával kezdték.

Emellett az iskola valamennyi épületében és közösségi terében kötelező az orrot, szájat eltakaró maszk használata minden felső tagozatos diáknak és ott tartózkodó felnőttnek. Kiemelten ügyelnek a távolságtartásra, és a folyamatos szellőztetésre, fertőtlenítésre. Továbbá ha lehet inkább a szabadban tartózkodnak a tanulókkal, a szülők pedig csak az iskola kapujáig kísérhetik gyermekeiket.

/címlapkép: Komlói Kodály Facebook/

Szólj hozzá!

Hirdetés