Hírek

Súlyos milliókba kerül az újjáépítés, ehhez kérnek segítséget Szászváron

Szászvár – Korábban már beszámoltunk arról, hogy október 8-án a szászvári Főtér Kávézó és Étterem tetőszerkezete leégett, és az égés következtében az alsó szinten is jelentősebb kár keletkezett (160-180 millió forint). A tetőszerkezet újjáépítéséhez 24,8 millió forintra van szükség, amelyhez a szászvári önkormányzat most segítséget kér. 

A vendéglőként és panzióként is funkcionáló épület közkedvelt szerepet tölt be a helyiek életében. Megújult étel- és változatos menükínálattal várták az idelátogatókat, itt főztek az óvodások, iskolások számára is, valamint innen bonyolították le a felnőtt szociális étkeztetést. (Természetesen az étkeztetések már másnaptól megoldottak, csakúgy, mint a 15 fő alkalmazott további foglalkoztatása.) Az étterem a kialakításának, helyiségei nagyságának köszönhetően számos közéleti és magánrendezvény helyszínéül is szolgált.  Ezért is fontos, hogy amin lehet újjáépítsék a közkedvelt épületet.

Információink szerint a hatósági vizsgálatok még folynak, de az önkormányzatnak lehetősége van a tetőszerkezet újjáépítésének megkezdésére, amihez bármilyen apró hozzájárulást szívesen fogadnak.

Aki alapanyagot, eszközt tud felajánlani, az kérjük jelentkezzen a kapcsolattartók valamelyikénél:

Vidák Krisztina polgármester: 06/30-432-4358
Réder Péter Gábor alpolgármester: 06/30-427-4260
Peilert Béla, a Szászvári Településüzemeltetési Nonprofit Kft. vezetője: 06/30-252-9419
vagy a központi e-mail címen: szaszph@bonet.hu

A pénzbeli felajánlásokat az alábbi számlaszámon lehet megtenni:
Szászvári Középületekért Közalapítvány számlaszáma: 71800068-11104782. A közleményben kérjük feltétlenül tüntesse fel: Faluház-tető 2019.

Felajánlásaikat előre is köszöni:

Szászvár Nagyközség Önkormányzata

Szólj hozzá!

Hirdetés