Hírek

Leégett a szászvári faluház, hatalmas lehet a kár

Szászvár – Pár éve az óvoda, most a faluház kapott lángra. A polgármester felfüggesztette kampánytevékenységét. Videó.

Kedd délután kigyulladt egy ház tetőszerkezete Szászváron, a Május 1. téren. Az esethez a dombóvári, a bonyhádi és a komlói hivatásos tűzoltók vonultak és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is kirendelték. Az egységek két vízsugárral, több oldalról folyamatosan oltják a lángokat, azonban a tetőszerkezet beomlása miatt az épületben lévő bútorok is lángra kaptak. A tűzoltók végül négy vízsugárral oltották el a lángokat.

A tűzeset hatalmas károkat okozott, hiszen az épület a település faluháza, egyben panziója volt.

A lángok pusztításáról felvétel is készült:

2019 október. 08. Leégett Szászvár Faluháza…Döbbenet…

Közzétette: Maglódi Imre – 2019. október 8., kedd

A települést nem először sújtja tűzvész. Pár évvel ezelőtt az óvoda melléképülete égett le, hasonló körülmények között. Akkor a felújításban számos civil is részt vett, jótékonysági bált is tartottak az adománygyűjtéshez.

A mostani esettel kapcsolatban Dunai Péter polgármester elmondta, személyi sérülés nem történt, és ez a legfontosabb. A károk pontos mértékét egyelőre nem tudni. A polgármester hangsúlyozta, ahogy annak idején az óvodatűznél, most is talpra fognak állni, és újraépítik az intézményt. Hozzátette,  kampánytevékenységét a mai nappal felfüggeszti.

Dunai Péter később újabb élő videóval jelentkezett a Facebookon, amelyben közölte, a képviselő-testület már ma este összeült, hogy megbeszéljék a legfontosabb tennivalókat. A közétkeztetést a bölcsőde konyhájáról fogják megoldani. A panzió szállóvendégeinek mindenük odalett a tűzben, róluk szintén az önkormányzat gondoskodik helyi szállásadók segítségével. A kiégett épületben lévő ingóságokat elszállítják, illetve a helyszínen őrzik majd.

(A leégett épületről légi felvételek is készültek, amelyek IDE kattintva elérhetők.)

Fotó: Újvári Zoltán/Facebook
Szólj hozzá!

Hirdetés