14.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapHírekLeégett a szászvári faluház, hatalmas lehet a kár

Leégett a szászvári faluház, hatalmas lehet a kár

Szászvár – Pár éve az óvoda, most a faluház kapott lángra. A polgármester felfüggesztette kampánytevékenységét. Videó.

Kedd délután kigyulladt egy ház tetőszerkezete Szászváron, a Május 1. téren. Az esethez a dombóvári, a bonyhádi és a komlói hivatásos tűzoltók vonultak és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is kirendelték. Az egységek két vízsugárral, több oldalról folyamatosan oltják a lángokat, azonban a tetőszerkezet beomlása miatt az épületben lévő bútorok is lángra kaptak. A tűzoltók végül négy vízsugárral oltották el a lángokat.

A tűzeset hatalmas károkat okozott, hiszen az épület a település faluháza, egyben panziója volt.

A lángok pusztításáról felvétel is készült:

https://www.facebook.com/imre.maglodi.5/videos/2690597624340931/?__tn__=%2CdCH-R-R&eid=ARBbRwZpY8fR7mApCeOkf8qUYXKmHU5hXA_2enCSeS3q1noHfs-ioE0ocprkiMLmc8x1vGIDHRsI-lSy&hc_ref=ARRwG702sMLAlpbYW8GtRtr_Leburn6VfL3qDb68fw41JWOT2O3iQ23RlHXnK27YVMk&fref=nf&hc_location=group

A települést nem először sújtja tűzvész. Pár évvel ezelőtt az óvoda melléképülete égett le, hasonló körülmények között. Akkor a felújításban számos civil is részt vett, jótékonysági bált is tartottak az adománygyűjtéshez.

A mostani esettel kapcsolatban Dunai Péter polgármester elmondta, személyi sérülés nem történt, és ez a legfontosabb. A károk pontos mértékét egyelőre nem tudni. A polgármester hangsúlyozta, ahogy annak idején az óvodatűznél, most is talpra fognak állni, és újraépítik az intézményt. Hozzátette,  kampánytevékenységét a mai nappal felfüggeszti.

Dunai Péter később újabb élő videóval jelentkezett a Facebookon, amelyben közölte, a képviselő-testület már ma este összeült, hogy megbeszéljék a legfontosabb tennivalókat. A közétkeztetést a bölcsőde konyhájáról fogják megoldani. A panzió szállóvendégeinek mindenük odalett a tűzben, róluk szintén az önkormányzat gondoskodik helyi szállásadók segítségével. A kiégett épületben lévő ingóságokat elszállítják, illetve a helyszínen őrzik majd.

(A leégett épületről légi felvételek is készültek, amelyek IDE kattintva elérhetők.)

Fotó: Újvári Zoltán/Facebook
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más