Hírek

Tovább fejlődik a városi múzeum, új bútorokat, és információs tablókat is beszereznek

Komló – A komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény ötödször nyert a Kubinyi Ágoston Program keretében meghirdetett pályázaton.

A jövő év sem telik el fejlesztés nélkül a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben. Az elmúlt években tucatnyi projekt keretében felújították többek között a gyermekkönyvtárat, a bányászati gyűjteményt és a régi idők iskoláját felidéző élménypedagógiai tantermet alakítottak ki.

A következő lépcső a természettudományi gyűjtemény mecseki földtörténettel és őslénytannal foglalkozó részlegének modernizálása lesz. Az intézmény idén is sikeresen szerepelt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Kubinyi Ágoston Programban. Kétmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, amiből az épület emeletén lévő állandó kiállítást fogják felfrissíteni: új bútorokat és információs tablókat szereznek be.

A többek között jégkorszaki mamutagyart és a híres komlosaurus-lábnyomot is bemutató tárlat játékos elemekkel és rejtett kincsekkel is gazdagodik majd: érdemes lesz alaposan szemügyre venni a tablókat és belenézni a fiókokba.

A felújítás várhatóan jövő tavasszal kezdődik, a múzeumi gyűjtemény folyamatosan látogatható marad.

Hirdetés