25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapHírekRendőrségi titkokról ad ki könyvet a volt komlói kapitány

Rendőrségi titkokról ad ki könyvet a volt komlói kapitány

Komló – A könyvbemutató június 27-én, este hat órától lesz Komlón, a Német Klubban, valamint 28-án Pécsett, az Eozinban. 

 

Dr. Váczi István 25 éve volt rendőr és 13 éve rendőrkapitány, amikor Gulyás Zsolt rendőr ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője (megyei tevékenysége első lépéseként) 2019. január 23-ai hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta vezetői kinevezését. Az ezredes pár nap gondolkodás után úgy döntött, nem fogadja el a felajánlott új szolgálati beosztást, és leszerel a rendőrségtől.

A bejelentést követően sokan felkeresték, hogy induljon ősszel polgármesterjelöltként az önkormányzati választásokon, ő azonban akkor azt mondta, amíg a saját dolgait nem rendezte el, addig nem vállalhat felelősséget egy egész városért.

Most pedig bombaként robbant a hír, hogy Kapitány voltam címmel könyvet ad ki a rendőrségnél megélt dolgairól. Ezzel kapcsolatban faggattuk a részletekről.

 

– Honnan jött az ötlet, hogy könyvet írjon?

Dr. Váczi István: – Onnan, hogy amikor 25 éve felszereltem, akkor sok olyan dologgal találkoztam a rendőrségi jegyzőkönyvekben, amelyeken sokat nevettünk. Elkezdtem ezeket összegyűjteni, hogy tudjunk min derülni az év végi bulikon. Aztán, amikor kapitány lettem, még több ilyen anyaggal találkoztam, és elhatároztam, hogy amikor majd nyugdíjba megyek, akkor ezeket mind megírom.

– De másképp alakult az élet…

V.I.: – Valóban, már előbb lehetőségem nyílt rá, hogy ezt megtegyem.

– Akkor ez a könyv egy búcsú?

V.I.: – Igen, nevezhetjük annak is. Úgy tekintek rá, mint a 25 éves rendőri pályafutásom lezárására. 

– Mi mindenről olvashatunk majd a könyben?

V.I.: – Rengeteg vicces történetről, amelyek a történés időpontjában talán nem is voltak annyira viccesek, de utólag már jókat nevettünk rajta a volt kollégákkal.

–  Lesz-e benne bármi olyan, ami nem fog tetszeni a rendőrségnek?

V.I.: – Lehetséges.

– Nem fél a retorziótól?

V.I.: – Már „kirúgtak”, úgyhogy mitől féljek…?  

– A saját Facebook oldalán nemrég megosztotta a könyv borítójának hátsó felét és a történetek címeit is. A reakciókból úgy tűnik, sokan várják már a könyvet. Mikor vehetik először kézbe az olvasók az írásait?

V. I.: – A nyomdai munkákat követően június 27-én, csütörtökön este hat órától könyvbemutatót tartok a komlói Német Klubban (Nemzetiségek Háza, Templom tér), majd ez követően Pécsett, péntek este hat órától a Király utcai Eozin Corso-ban.  Mindkét helyszínen megvásárolhatóak lesznek majd a könyvek. Ezt követően Komlón, a Berek utca 2/2 szám alatt a Rotari Kft. boltjában, valamint Pécsett a Jókai tér 1. szám alatti Antikváriumban. Emellett később lehetőség lesz online rendelésre is.

– És mi várható a könyvbemutatókon? Dedikálás, felolvasás..? 

V. I.: – Inkább azt említeném, ami nem lesz: belépődíj és pocskondiázás. Aki arra számít, hogy habzó szájjal szidom majd a volt munkahelyemet, az csalódni fog. Úgy gondolom, ez méltatlan lenne mind a személyemet illetően, mind a 25 évre nézve, mind az ott maradt volt kollégákkal szemben is.   

 

Rekord alacsony volt a bűncselekmények száma tavaly

A napokban tartotta meg beszámolóját a Komlói Rendőrkapitányság a komlói képviselő-testület előtt. Az adatokból többek között kiderült, hogy 2018-ban (amikor még Váczi István volt a kapitány) a városban elkövetett bűncslekmények száma sokkal kevesebb volt, mint az elmúlt 8 évben bármikor. Ugyanakkor a felderítések száma nőtt.

Több más mutató is javult, így például csökkent a közlekedési balesetek és a garázdaságok száma, nőtt a közterületi jelenlét – emberölés, rablás és gépkocsi lopás pedig egyetlen egy sem volt.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más