6.7 C
Komló
2024. március 05.
KezdőlapHírekLeszerel a rendőrségtől a volt kapitány

Leszerel a rendőrségtől a volt kapitány

Komló – Olyan pozíciót ajánlottak fel neki, amit nem fogadhatott el.

 

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, Gulyás Zsolt rendőr ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője 2019. január 23-ai hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta dr. Váczi István rendőr ezredes, a Komlói Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjének vezetői kinevezését.

A hír nagy port kavart a városban, a mi cikkünket is sokan megosztották és kommentelték. Rengeteg kérdés is felmerült a rendőrkapitány távozásával és karrierjével kapcsolatban, amelyekre most részben választ kaphattunk. Dr. Váczi István a következőket írta FB oldalára:

 

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Ismerősök és Ismeretlen érdeklődők!

Több mint 25 éve, 1993. november 16. óta vagyok rendőr, 2006. június 1. óta, azaz 12,5 éve voltam a Komlói Rendőrkapitányság vezetője. Ezen időszak alatt igyekeztem a hivatásomat tisztességgel, pártatlanul és a jogszabályok szerint ellátni. A kapitányi beosztásomat hatalmas megtiszteltetésként és felelősségként éltem meg. Január 23-án a mb. megyei rendőrfőkapitány úr – a jogszabályi lehetőségével élve -, indokolás nélkül felmentett a vezetői tisztségemből, és a további szolgálat céljára felajánlotta számomra a Pécsi Rendőrkapitányság egyik kiemelt főnyomozói helyét. (Ez nagyjából 6-7  beosztási szint különbséget jelent – a szerk.) Az új kapitányságvezető úrral végrehajtottuk a munkakörrel kapcsolatos hivatalos átadás-átvételt, akinek ezúton is sok sikert kívánok.

Bár sok az ezzel kapcsolatos találgatás, de a felmentés részleteiről és a lehetséges kiváltó okokról a rendőrséget érintő szabályozások miatt sajnos nincs jogosultságom nyilatkozni.

Élve a törvényben biztosított 5 nap gondolkodási időmmel, tegnap hivatalosan is úgy nyilatkoztam, hogy ezt a szolgálati beosztást nem fogadom el. Ezért a február 1-vel induló felmentési időt követően szeptember 30-al megszűnik a szolgálati jogviszonyom, azaz le fogok szerelni a rendőrségtől.

Mindenkinek nagyon köszönöm azt az együttműködést, és partneri -sok esetben baráti- viszonyt, amivel segítették a munkámat, amellyel segítettek abban, hogy a Komlói Rendőrkapitányság gondjaira bízott 62 település közrendjét, közbiztonságát fenn tudtuk tartani, és az elmúlt évtizedben jelentősen javítottuk is. Ezzel kapcsolatban szeretném hangsúlyozni, hogy ez egy csapatmunka volt, amelyben döntően a Komlói Rendőrkapitányság mindenkori személyi állománya, és jelentős mértékben a települések Polgárőr egyesületeinek tagjai végezték el a munka dandárját.

Mindenkinek köszönöm a felmentésemmel kapcsolatos megkeresését, a biztató üzeneteket, a telefonhívásokat! Nagyon köszönöm a bátorító szavakat, sokat jelentettek nekem! Az külön meglepetést okozott számomra, hogy sokan – akár számomra teljesen ismeretlenül is – Komló város polgármesteri tisztségére is alkalmasnak tartanának és biztattak, hogy független jelöltként induljak az őszi önkormányzati választáson. Erről azt gondolom, hogy amíg a saját dolgaimat nem rendeztem el, addig nem vállalhatok felelősséget egy egész városért.

Tisztelettel: Dr. Váczi István”

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más