15.7 C
Komló
2024. február 26.
KezdőlapHírekVisszavonták a komlói rendőrkapitány megbízását

Visszavonták a komlói rendőrkapitány megbízását

Komló – Gulyás Zsolt rendőr ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője (megyei tevékenysége első lépéseként) 2019. január 23-ai hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta dr. Váczi István rendőr ezredes, a Komlói Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjének vezetői kinevezését, és 2019. január 24-ei hatállyal Oletics Károly rendőr alezredest, a Siklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vezetőjét bízta meg a kapitányságvezetői feladatok ellátásával.

 

Dr. Váczi István 13 éve vezette a Komlói Rendőrkapitányságot.

1993. november 16-án került a rendőrség hivatásos állományába. A Pécsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán dolgozott nyomozóként, majd főnyomozóként. 1997. július elseje óta dolgozott a Komlói Rendőrkapitányságon, 1998-tól bűnügyi területen különböző beosztásokban volt parancsnok.

2006. június 1-től a Komlói Rendőrkapitányság megbízott, 2006. október 1-től kinevezett vezetője volt.

1992-ben villamos üzemmérnökként végzett a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán. 1996-ban elvégezte a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi átképzőjét. A Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogász diplomát 2004-ben, majd 2009-ben jogi szakvizsgát tett.

Nevéhez fűződik többek között az országosan egyedülálló drogprevenciós program, a Drog helyett darts bevezetése, amelyet a komlói rendőrség a T20 Darts Clubbal együttműködve folytatott 2015 óta, és amellyel már több mint 3000 diákot értek el a komlói kistérségben. De vezetése alatt került először megrendezésre és vált hagyománnyá a Tesco Police Road Show is, és lett a komlói rendőrség a helyi szervezetek állandó együttműködő partnere (pl. Polgárőr Egyesület, Honismereti és Városszépítő Egyesület stb).

A legfontosabb azonban, hogy a Komlói RK a szakmai mutatókkal is jól állt: tavaly például a kapitányságok között a második legjobb teljesítményt nyújtották a megyében. A rendőrkapitány kiváló munkájáért 2010-ben megkapta Komló Város Közszolgálatáért díjat, később az Országos Polgárőr Érdemrend arany fokozatát, valamint 2014-ben a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökétől a Közrend-Közbiztonsági Díjat.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más