13.7 C
Komló
2023. szeptember 24.
KezdőlapHírek22,5 milliós hűtlen kezeléssel vádolják a gyógyíthatatlan gyerekeket segítő alapítvány vezetőjét

22,5 milliós hűtlen kezeléssel vádolják a gyógyíthatatlan gyerekeket segítő alapítvány vezetőjét

Pécs – Ma kezdődik a Dóri Házat üzemeltető Szemem Fénye Alapítvány elnökének büntetőpere a Pécsi Járásbíróságon.  A vád szerint az alapítványt vezető nő külföldi tanfolyamokra, és márkás ruhákra költötte az alapítvány pénzét, ezzel mintegy 22,5 millió forint kárt okozva a szervezetnek.

A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyerekek megsegítésére létrehozott alapítvány kuratóriuma a vád szerint csak névleg működött, tényleges üléseket nem tartott. Az alapítvány vagyonának felhasználásával és a működésével kapcsolatos döntéseket pedig a vádlott hozta meg. Az alapítvány bankszámláit és a hozzá tartozó bankkártyákat is  ő kezelte.

A tárgyalási jegyzék alapján az alapítvány célja: a rosszul felszerelt betegellátó intézmények, kórházak, klinikák gyermekosztályainak támogatás, orvosi műszerek felújításához, újak vásárlásához támogatás nyújtása, a berendezés korszerűsítése a hosszabb ideig ágyhoz kötött beteg gyerekek komfortérzetének emelése. Támogatások igénybevétele és nyújtása, a célok megvalósítását segítő eszközök felkutatása és a beteg gyerekek szállítása.

Az ügyészség szerint az alapítvány bankszámlái felett a vádlott rendelkezett, a számlákhoz tartozó bankkártyákat is kezelte.  A vádlott 2015 februárjától 2016 decemberéig terjedő időszakban vagyonkezelői kötelezettségét megszegte azzal, hogy a kuratórium döntése nélkül az alapítványi célokkal nem összeegyeztethető kifizetéseket teljesített részben az alapítvány bankszámláiról történő átutalással, részben készpénzzel. Ennek során az alapítványnak, külföldi tanfolyamainak és márkás ruházati cikkeknek a kifizetésével összesen 22.588.449 forint kárt okozott.

/címlapkép: femina.hu, Mihály László/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más