Hírek

Polics József és Hidegkuti Szabolcs nyerte a megismételt szavazást

Komló – Megismételt választást tartottak vasárnap Komlón, az 5. sz. választókerület 13. sz. szavazókörében. A szavazók úgy döntöttek, hogy ismét Polics József  legyen a város polgármestere, míg az egyéni választókerületet Hidegkuti Szabolcs nyerte.

A nap eseményeiről külön cikkben számoltunk be, ezekről ide kattintva olvashat bővebben.

A megismételt szavazáson a 13. sz. szavazókörben a polgármesteri szavazatokat tekintve Ferenczy Tamás 268  darab, Polics József pedig 326  darab érvényes szavazatot kapott.

Így összességében

  • Ferenczy Tamás 4156
  • Polics József  4187

voksot gyűjtött össze, vagyis 31 szavazat különbséggel ismét Polics József lett a város polgármestere.

 

Az egyéni választókörzetben ezúttal Orsós Ferenc Gogen (Fidesz) és Hidegkuti Szabolcs (Komló Összeköt Egyesület) indult. Hegedüs Norbert visszalépett, így ő már nem szerepelt a jelöltek között, akárcsak Wágnerné Schmidt Ágnes.

Végül

  • Orsós Ferenc Gogen (Fidesz) 320
  • Hidegkuti Szabolcs (Komló Összeköt Egyesület) 266

szavazatot kapott.

Az 5.sz. választókerületben így Hidegkuti Szabolcs lett az önkormányzati képviselő összesen (187+266=) 453 szavazattal (Orsós Ferencnek összesen 447 szavazata lett).

 

Mindez azt jelenti, hogy marad az október 13-i felállás: 7-5 arányú ellenzéki többségű testület mellett fideszes polgármester irányítja majd a várost.

Furcsa fordulat azonban, hogy Ferenczy Tamás így listáról nem került be a testületbe, Orsós Ferenc Gogen viszont vélhetően igen.

Az alakuló ülésről természetesen beszámolunk majd.

 

Szólj hozzá!

Hirdetés