Hírek

Polics marad a polgármester, de 8-ból 7 körzetet vitt az ellenzék

Komló – Tegnap, 2019.11.10-én lezajlott a megismételt választás Kenderföldön.

Az új eredmények szerint maradt Polics József a város polgármestere, viszont ezúttal Orsós Ferenc a választókerület fideszes képviselőjelöltje nem tudott elég szavazatot gyűjteni Hidegkuti Szabolccsal szemben, így a 8 választókörzetből, 7-ben az ellenzéknek sikerült győznie.

Mivel ezúttal nyert a Komló Összeköt Kenderföldön is, az a helyzet állt elő, hogy Ferenczy Tamás kompenzációs listáról nem fog bekerülni a városi közgyűlésbe. Társadalmi megbízatású alpolgármester viszont még lehet, amennyiben a testület és ő is így dönt.

A Fidesz az elvesztett városrésszel kapott egy kompenzációs listás helyet, a lista jelenlegi állása szerint Dezső Károly jut be a városi testületbe. A képviselő durva hangnemű posztjával tett szert országos hírnévre pár nappal ezelőtt.

A kompenzációs listáról bejutók névsora viszont még változhat, vagyis akár a körzetét elbukó Orsós Ferenc “Gogen” is bekerülhet az önkormányzatba.

A testületet a kompenzációs listás helyeket beleszámítva 7-5 arányban alkotják majd ellenzéki képviselők a Fidesszel szemben, vagyis Polics Józsefnek a következő 5 éves ciklusában kisebbségben kell vezetnie a várost.

Ez azt jelenti, hogy Polics semmiben sem dönthet, amit az ellenzék nem hagy jóvá mivel a fő döntéshozó szerv a testület.

Szólj hozzá!

Hirdetés