2022. augusztus 20.
KezdőlapHírekVálasztás Kenderföldön - percről percre

Választás Kenderföldön – percről percre

Komló – Ma minden figyelem Kenderföldre irányul, hiszen választási csalás miatt megismételt szavazást tartanak a Vörösmarty utcai szavazóhelyiségben. Mindenki ott van: Polics József, Orsós Ferenc, fideszes és ellenzéki képviselők, aktivisták. 

Ma reggel hat órakor a zuhogó eső ellenére is nagy volt a forgalom a kenderföldi városrészben. Boltok, kocsmák nyitva, az emberek pedig egymás után léptek be a Vörösmarty utcai 13.sz. szavazókörbe. Csoportosan az első két órában ezúttal nem érkeztek választók, de szinte biztos, hogy annyian most is elmentek szavazni, mint az első alkalommal.

Nem csoda, hiszen a tét nagy: ma dől el, hogy Polics József (Fidesz) lesz-e Komló polgármestere az elkövetkező években vagy Ferenczy Tamás (Komló Összeköt Egyesület). Illetve az is kiderül, Orsós Ferenc Gogen meg tudja-e nyerni a Fidesz második egyéni választókerületét.

A küzdelem közte és Hidegkuti Szabolcs (Komló Összeköt) között most kiélezettebb is lehet, miután Hegedüs Norbert (független) visszalépett.

A feszültség tapintható a levegőben a helyszínen, mindenki egymást figyeli, kamerázza, fotózza, több médium képviselője is megjelent. Polics József és Orsós Ferenc a Vörösmarty u. 11-ben, a Fekete Láng irodájában alakította ki a “főhadiszállást”, ide térnek be sokan azok közül, akik már leszavaztak.

Az utcákat a Fidesz és a Komló Összeköt volt és jelenlegi képviselői is járják – mindez nem tilos, ugyanis a kampánycsendet a Fidesz-kormány eltörölte. Igaz, a szavazás napján a szavazóhelyiségben, valamint a szavazóhelyiséget magában foglaló épület bejáratától számított 150 méteres távolságon belüli közterületen nem folytatható kampánytevékenység (és a szavazás napján választási gyűlés sem tartható).

A nagy médiafigyelem és a pártok képviselőinek jelenléte esetleg visszatarthat szavazókat attól, hogy kimenjenek az utcára, de hogy kik bátortalanodtak el inkább, az majd csak este derül ki.

Az utcákat mindenestre beterítették a fideszes szórólapok.

Kissé ellentmondásos, hogy míg az üzenet szerint nem mocskolódni kell, a fidesz korábbi képviselője, majd jelöltje éppen a napokban tett sértő, durva megjegyzést az ellenzék képviselőjére.

11:30

Információnk szerint már több mint háromszázan leadták a voksukat a megismételt szavazáson. Októberben ez a szám (11 óráig) 250 fő volt a 13.sz. választókörben. Vagyis úgy tűnik, jól sikerült a mozgósítás.

16:10 

Úgy tudjuk, már legalább 440-en szavaztak Kenderföldön. Ha tendencia megmarad, akkor a leadott szavazatok száma legalább 20-30 darabbal meghaladja majd az első fordulóét. Hogy kinek kedvez mindez, egyelőre nem tudni. Az biztos, hogy amikor legutóbb, a parlamenti választásokon magas részvételi arányról érkeztek adatok, akkor a végén a Fidesz jelöltjei örülhettek.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más