23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapHírekVisszalépett Hegedüs Norbert, még szorosabb lehet a verseny Kenderföldön

Visszalépett Hegedüs Norbert, még szorosabb lehet a verseny Kenderföldön

Komló – Visszalépett a jelöltségtől Hegedüs Norbert, így még kiélezettebb lehet a verseny a Fidesz és a Komló összeköt jelöltje között Kenderföldön.

Hegedüs Norbert tegnap este egy nyilvános Facebook posztban jelentette be visszalépését.

Mint írja,

„…meggyőződésem, hogy a fejlődést sokféle módon segíthetjük, és mindenki megtalálhatja abban a helyét és a szerepét. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a mai nappal visszalépek a képviselő-jelöltségtől, hogy Komló város minden lakóját, a megyénk és az országunk fejlődését egyaránt más irányból, és más módon segíthessem.”

Hegedüs két cikluson keresztül a Fidesz színeiben politizált, majd idén függetlenként indult az 5. számú választókerületben, a visszalépését bejelentő posztjában viszont már Ferenczy Tamás támogatását kéri a szavazóitól.

Döntését nem indokolta meg, és arról sem írt, a továbbiakban mik a tervei. Visszalépésével viszont még szorosabb versenyre számíthatunk a vasárnapi választáson.

Október 13-án ugyanis Orsós Ferenc (Fidesz) összesen 408, Hidegkuti Szabolcs (Komló Összeköt) 317,  Hegedüs Norbert (Független) pedig 106 szavazatot kapott. A 13-as szavazókör eredményeinek törlése után (a 12-es szavazókörből) maradt:

Orsós Ferencnek 126

Hidegkuti Szabolcsnak 187

Wágnerné Schmidt Ágnesnek 17

szavazata.

A 13. sz. szavazókör eredményeit választási csalás miatt a bíróság megsemmisítette, így a jegyzőkönyben látható szavazatok elvesztek.

Vagyis, ha Hegedüs minden támogatója átszavazna az ellenzék jelöltjére (ami azért nem valószínű), Hidegkuti pedig kicsivel több szavazatot kapna (vagy Orsós kevesebbet), mint első alkalommal, akkor a Komló Összeköt jelöltje megnyerheti ezt a választókerületet is.

Azt nehéz lenne megjósolni, hogy a visszalépés végül mily módon változtat az erőviszonyokon, az viszont biztos, hogy a megismételt választás tétje nagy, akár új polgármestere is lehet a városnak. Bővebben ebben a cikkünkben foglalkoztunk az újra kiírt választás jelentőségével.

 

Hegedüs Norbert teljes nyilatkozata:

Tisztelt választópolgárok!

Köszönöm mindenkinek azt a bizalmat és támogatást, amit városi képviselőként az elmúlt két ciklusban kaptam Önöktől, Tőletek.

Eskümhöz híven minden erőmmel igyekeztem megszolgálni a támogatást, és a legjobb tudásom szerint, lelkiismeretesen képviselni a városunkban élő emberek érdekeit, mint területi képviselő, mint a pénzügyi bizottság elnöke, mindennemű megkülönböztetés és részrehajlás nélkül. Az új generáció képviselőjeként, a polgárosodás és a valós társadalmi integráció megvalósulását tartottam és tartom továbbra is elsődleges feladatomnak.
Hiszem, hogy egy egységes társadalmat építeni csakis közös összefogással lehet, és a munkát elsőként a saját környezetünkben és közösségünkben kell elvégezni.

Meggyőződésem, hogy a fejlődést sokféle módon segíthetjük, és mindenki megtalálhatja abban a helyét és a szerepét.
Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a mai nappal visszalépek a képviselő-jelöltségtől, hogy Komló város minden lakóját, a megyénk és az országunk fejlődését egyaránt más irányból, és más módon segíthessem.

Továbbá arra kérek minden kenderföldi választópolgárt, hogy a november 10-i megismételt választáson támogassa a Komló Összeköt Egyesület polgármesterjelöltjét, Ferenczy Tamást.

Úgy gondolom, hogy a fent említett célokat csakis vele közösen érhetjük el a leghamarabb.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a bizalmat, a támogatást!

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más