Hírek

Ők lesznek a bányásznapok helyi fellépői

Komló – A bányásznapok szárfellépői mellett minden nap egy-egy helyi formáció is koncertezni fog az Eszperantó téren felállított nagyszínpadon. Őket mutatjuk most be.

A városi rendezvény nagyobb produkciói mellett több ismert és kevésbé ismert helyi zenekar is koncertet ad akiket szintén érdemes lesz meghallgatni. A fellépők műfajilag is változatosak, a rock, a jazz, a hip-hop, pop, és a báli zene kedvelői is  megtalálhatják a számukra leginkább kedveset közülük.

Nézzük is fellépésük sorrendjében a zenészeket:

Ronnie

Ronnie nyitja a sort a rendezvény első napján. Csütörtökön a Halott Pénz előtt hangolja majd a közönséget a fiatal rapper, aki stílusban is közel áll az utána következő produkcióhoz. Ronnie nevével egyébként nálunk is többször találkozhattatok már, egy barátjával ők készítették a KBSK NB1-es kézilabdacsapatának szurkolói indulóját, melyért ”Év Ásza” díjat is kaptak a várostól. Legutóbb pedig akkor írtunk róla amikor a Kodály Zoltán Általános Iskola énekkarával közösen készített egy dalt. A mostani fellépésére is egy meglepetéssel készül.

Fellépés időpontja: Szeptember 2. csütörtök, 19:00 – 19:45 /Eszperantó tér nagyszínpad/

Facebook: https://www.facebook.com/tevesszam

Pihenő

A Pihenő zenekar tagjai szintén fiatalokból állnak. A zenekar 2018-ban alakult, főként pop, rap stílusban mozognak, hamarosan pedig megjelenik debütáló lemezük, melynek dalait elsőként az Eszperantó téri koncertükön hallhatjuk majd. Aki szereti a fülbemászó dallamokat feltétlenül hallgassa meg őket!

Fellépés időpontja: Szeptember 3. péntek, 18:00 – 18:45 /Eszperantó tér nagyszínpad/

Facebook: https://www.facebook.com/Pihenő-102712961153230

Wery-Take Zenekar

A Wery-Take nevével biztosan találkozott már aki járt bálon vagy falunapon a környéken, de a zenekar több mint 30 éves fennálása során a Sziget fesztivál színpadját is megjárta. Repertoárjukban több mint 800 dal szerepel, így garantált a változatos talpalávaló a pénteki utcabálon.

Fellépés időpontja: Szeptember 3. péntek, 23:00 – 02:00 /Eszperantó tér nagyszínpad/

Gipsy Rock Band

Úgy gondoljuk Gipsy-t és zenekarát sem kell bemutatnunk a helyi közönségnek. A zenekar három éve alakult. A Paksi Jazz Rock fesztiválon mutatkoztak be elsőként, ahol rögtön elsők lettek és a fesztivál különdíját is elhozták. Elmondásuk szerint fúziós zenét játszanak, progresszív – rock-jazz ,és funky elemeket ötvözve.

Fellépés időpontja: Szeptember 4. szombat, 16:15 – 17:00 /Eszperantó tér nagyszínpad/

40+ Zenekar

A 40+ is rendszeres vendége a helyi rendezvényeknek, a Zrínyi Klubban a Közösségek Háza nyári koncertjein is sokszor játszanak. Főképp rock feldolgozásokban utaznak.

Fellépés időpontja: Szeptember 5. vasárnap, 16:00 – 17:00 /Eszperantó tér nagyszínpad/

Facebook: https://www.facebook.com/40-381606515342701

RockToRock

A zenekar a következőképpen mutatja be magát: A RockToRock zenekar 2006-ban alakult. Elsősorban külföldi rocklegendáktól játszunk, szeretjük azokat kicsit „hardosabbra” alakítani és nem ritka, hogy magyar szöveget is írunk rá. Több száz koncertet adtunk és rengeteg helyen szerepeltünk már, főleg városi rendezvényeken és motoros találkozókon. Mivel Karthago feldolgozásainkkal Takáts Tamás érdeklődését is felkeltettük, így néha kísérőzenekaraként is működünk, ahol Karthago, East és TT Blues Band dalokat játszunk.

Fellépés időpontja: Szeptember 5. vasárnap, 17:30 – 18:30 /Eszperantó tér nagyszínpad/

Facebook: https://www.facebook.com/RockToRock-276436795714593

Dj Pepe

A bányásznapok csütörtöki és szombati napján is ő zárja a sort. A dj neve sokaknak a mára már teljesen eltűnt legendás sikondai Hársfa Discoból lehet ismerős.

Fellépés időpontja: Szeptember 2. csütörtök, 21:30 – 24:00 /Eszperantó tér nagyszínpad/

Szeptember 4. szombat, 23:00 – 02:00 /Eszperantó tér nagyszínpad/

Facebook: https://www.facebook.com/pepevideodisco

Hirdetés