Hírek

Százfős sportszálló és mobil lelátó is épülhet a KBSK-n

Komló – A napokban megjelent a Komlói Bányász Sportkör sportcentrumának fejlesztéséhez kapcsolódó tervezési feladatokra vonatkozó ajánlati felhívás az uniós közbeszerzési közlönyben – vette észre a Magyar Építők.

Ahogy az ismert az önkormányzat a KBSK fennállásának 100. évfordulója alkalmából nagyszabású fejlesztési tervet nyújtott be a sporttelep korszerűsítésére. Az infrastrukturális fejlesztési programmal kapcsolatban pozitív kormánydöntés született, így a jövőben elkezdődhet a beruházás.

Jelenleg még tervezési fázisban tart a projekt. A most megjelent felhívás három részből áll. Az első részben a magas- és mélyépítési, valamint bontási tevékenységek tervezése a feladat, amely többek között magában foglalja

  • a meglévő irodaépület, stúdióépület, a tekepálya és a vendég vizesblokk között épületrész bontását;
  • a meglévő közel 600 négyzetméteres központi épület egyes részeinek belső átalakítását és korszerűsítését;
  • egy 80-100 fő befogadására alkalmas sportszálló tervezését;
  • egy 20×40 méteres új műfüves pályához könnyűszerkezetes fedett edzőcsarnok tervezését, mobil lelátóval.

A beruházás része továbbá a kiszolgáló utak felújításának és bővítésének tervezése, parkolóhelyek tervezése a jövőben épülő létesítményekhez, illetve a meglévő közművek teljes korszerűsítése, és az új építmények ellátáshoz szükséges közművek megtervezése.

A felhívás második részében a jelenleg meglévő centerpálya körül 1 atlétika pálya, és egy 45×90 méteres füves pálya kialakítása a feladat.

A harmadik rész tartalmazza a kutak és víztározó felújításának tervezését, a jelenleg meglévő két kúthoz és egy víztározóhoz kapcsolódó feltárásokat, és szükséges mélyítések és tisztítások megtervezését, annak érdekében, hogy a sportpályák öntözéséhez szükséges vízellátás a későbbiekben megoldott legyen.

A cégektől 2021. szeptember 1-jéig várják az ajánlatokat.

/címlapkép: magyarfutball.hu/

Hirdetés