19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekFeszült hangulatú ülésen dőlt el: márciusban kezdik visszakapcsolni a lámpákat

Feszült hangulatú ülésen dőlt el: márciusban kezdik visszakapcsolni a lámpákat

Komló – Márciusban kezdődhet el a két éve lekapcsolt köztéri lámpatestek visszakapcsolása. A többségben lévő KÖT nem tudta átvinni a javaslatát a Fideszével szemben.

Parázs hangulat jellemezte a csütörtöki rendkívüli képviselő-testületi ülést, ahol a  közvilágítás visszakapcsolását tárgyalták. A Komló Összeköt Egyesület (KÖT) javaslatát, amiben a lámpák azonnali visszakapcsolása szerepelt, nem tudták megszavazni Kispál László hiányzása miatt. Így a Fidesz frakció verziója érvényesült.

Barbarics Ildikó Facebook-posztjában így írt az eseményről: 

“Dühítő, hogy a frakciónk kisebbségben maradt, hiszen Kispál László alpolgármester a távolmaradást választotta ahelyett, hogy a mi javaslatunkat támogatta volna, bizonytalánságban tartva ezzel a komlóiakat a közvilágítás tekintetében.”

Polics József polgármester szerint a KÖT gyengeségét mutatja az ülés kimenetele: „Szövetségük gyengeségét mutatja, hogy többségük ellenére nem tudták átvinni az akaratukat a testületen”nyilatkozta az önkormányzati lapnak a városvezető.

Két verzió volt

Bár tavaly már döntött a testület a lámpák több ütemben történő visszakapcsolásáról, a KÖT frakció javaslatára csütörtökön újra tárgyalták a kérdést.

A Komló Összeköt Egyesület az utóbbi hetek eseményeire (ld. itt és itt) tekintettel a teljes közvilágítás azonnali visszakapcsolást szerette volna, amelynek költsége (a többlet áramfogyasztással együtt) nagyságrendileg 22 millió forint lett volna. A Fidesz frakció ezzel szemben később, a költségvetési számok ismeretében, a lámpatestek emeltszintű karbantartásával egybekötött visszakapcsolást szorgalmazott. Érvelésük szerint olcsóbb lenne, ha egy ütemben rendelnék meg a lámpák karbantartását és visszakapcsolását, de ehhez tudniuk kell, hogy mekkora forrás áll majd a rendelkezésükre. Az előterjesztésben olvasható másik érv szerint a visszakapcsolást végző cég jelenleg leterhelt, így azonnali megrendelés esetén is hónapokig tartana a visszakapcsolási folyamat.

Végül utóbbi, fideszes javaslatot fogadta el a testület, amelynek értelmében március 6. után – ha elfogadták a város költségvetést – indulhat el a lámpák visszakapcsolásának első üteme. Ez 540 lámpahely visszakapcsolását jelenti, amire maximum 40 napja lesz a kivitelezőnek. A többi 582 lámpát a karbantartások után kapcsolják majd vissza, aminek még nem ismert a pontos ideje.

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más