30.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapHírekNem jönnek MAN dízel buszok Komlóra, az elektromos buszos pályázatot pedig még...

Nem jönnek MAN dízel buszok Komlóra, az elektromos buszos pályázatot pedig még be sem adták

Komló – Nem jönnek nyáron MAN dízel buszok Komlóra, és az elektromos buszok érkezése is bizonytalan.

Pár napja írt reménykedő hangulatú cikket a Komlói Tömegközlekedés blog arról, hogy új elektromos és használt dízel buszok érkezhetnek Komlóra még az idén. Lapunk azonban megtudta, hogy előbbi még nagyon kérdéses, a másodikra pedig egyelőre nincs esély. 

A blog cikke szerint – amit aztán a megyei lap szó szerint átvett – még a nyár elején használt MAN autóbuszokkal fiatalodhat a helyi flotta. Kiderült, hogy ez nincs így. A cikkel kapcsolatban megkerestük a Volánbusz Zrt.-t, hogy megtudjuk a részleteket. A következő választ kaptuk:

„Komló Város Önkormányzata 2023 végén a helyi, autóbusszal végzett, menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra pályázati eljárást indított. Nyertes pályázat esetén a közösségi közlekedési szolgáltatás első három évében a 15 évnél idősebb járműveket használt, de jó állapotú, 10-13 év körüli, MAN A21 Lion’s City típusú, szóló, alacsonypadlós, utastéri légkondicionálással rendelkező autóbuszokra cseréltük volna.

A Komló Város Önkormányzata által kiírt pályázat azonban eredménytelenül zárult, társaságunk Komló helyi közforgalmú, menetrendszerinti személyszállítási szolgáltatását a 2024-2025. években szükséghelyzeti intézkedés alapján, közvetlen megbízás keretében látja el. Így a tervezett járműcseréknek egyelőre nincs aktualitása, de amennyiben a későbbiekben lehetőséget látunk a járműállomány fiatalítására, természetesen egyeztetni fogunk az Önkormányzattal annak módjáról.”

Elektromos buszok valóban érkezhetnek, „csak” pozitív elbírálás, eredményes közbeszerzés, és elég pénz kell hozzá. 

„Társaságunk elektromos autóbuszok beszerzése érdekében pályázatot kíván benyújtani a HUMDA Zrt. által meghirdetett, „Környezetkímélő, kibocsátásmentes városi, elektromos meghajtású személyszállítási járművek beszerzése és a kapcsolódó publikus töltőinfrastruktúra kiépítése 25 ezer fő alatti városok részére” elnevezésű projektre. A pályázat pozitív elbírálása, valamint eredményes közbeszerzés esetén a pénzügyi források függvényében Komlóra a Volánbusz legfeljebb hat elektromos meghajtású autóbuszt szeretne beszerezni, illetve a kapcsolódó töltőinfrastruktúrát kiépíteni” – írta lapunknak küldött válaszában a cég.

/címlapkép: volanbusz.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más