16.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapHírekEnyhe ősz, eddig csupán pár társasházban kérték a fűtés bekapcsolását

Enyhe ősz, eddig csupán pár társasházban kérték a fűtés bekapcsolását

Komló – Hivatalosan szeptember 15-én kezdődött a fűtési szezon, vagyis a szolgáltatóknak ettől a naptól számítva kell biztosítaniuk a távfűtést.

Városunkban, ahogy a korábbi években is a társasházak lakóinak a közös képviselőik felé kell jelezniük fűtési igényüket. Vagyis automatikusan sehol nem indítják el a szolgáltatást.

A Komlói Fűtőerőmű Zrt. azt kéri, ha már tudjuk, hogy hamarosan lesz fűtés a házunkban, akkor nyissuk ki a radiátorok szelepeit. Ez ugyanis jelentősen megkönnyíti a rendszer újraindítását.

Rekord meleg volt a szeptember, nem csoda, hogy eddig alig kérték a fűtés bekapcsolását

Szeptember középhőmérséklete országos átlagban 19,6°C volt, ami 3,6 fokkal haladja meg az 1991–2020-as átlagot és 0,4 fokkal még az 1942-es szeptember középhőmérsékletét is, így a legmelegebb szeptember lett 1901 óta – írta ismertetőjében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy nemcsak meleget, de rekordnapsütést is hozott az ősz első hónapja, ugyanis az ország egyes részein az átlagosnál 40-50 órával is többet sütött a nap.

Ilyen kellemes időben, nem meglepő, hogy alig kérték még a fűtés bekapcsolását otthonukban. Mayerhoff Attila, a Komlói Fűtőerőmű Zrt. igazgatójának tájékoztatása szerint városunkban csupán 2 társasház, 2 lépcsőház és néhány egyedi fogyasztó kérte a fűtés indítását.

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más