2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekMint a filmekben, lepedőkből készített kötélen szökött meg a komlói fogdából egy...

Mint a filmekben, lepedőkből készített kötélen szökött meg a komlói fogdából egy rab

Komló – A kilencvenes évek végén még volt saját fogdája a helyi rendőrségnek, és ahol fogda van ott szökéssel is próbálkoznak. Nem volt ez másképp itt sem.

Nem mindennapi látványban volt része annak az idős hölgynek aki 1999 márciusának egy hajnalán Berek utcai lakásának ablakából a környéket kémlelte. Az álmatlanságban szenvedő asszony egyszer csak arra lett figyelmes, hogy házával szemben, a rendőrség második emeletéről egy fiatal férfi kilógat egy lepedőkből készült kötelet, majd gyorsan lemászik rajta. Az utcára érve pedig nem sokkal később jön érte egy autó amivel elhajtanak.

Az idős asszony elmondása szerint végig nagyon izgult, hogy a fiatalember le ne essen, de az már nem jutott az eszébe, hogy értesítse a rendőrséget. Ezeket a részleteket Dr. Váczi István egykori Komlói Rendőrfőkapitány Kapitány voltam című könyvéből tudjuk, melyben  számos egyéb érdekes, és mókás helyi rendőrségi történetet olvashatunk.

Az egykori rendőrkapitány könyvéből más érdekes mozzanatokra is fény derül, például hogy pár nap alatt nagyjából 10 lepedőt sikerült szereznie az előzetes letartóztatásban lévő rabnak, arra hivatkozva, hogy fázik, sőt egy nagyjából egy-másfél méteres erővágót is becsempésztek a zárkájába.

A Dunántúli Napló korabeli beszámolója szerint az eszközt kívülről húzták fel, miután kiszerelték a cella védőlemezét és bukóablakát. A vakmerő fogolynak volt egy cellatársa is, de ő már nem volt ennyire bátor. Állítólag miután kimászott az ablakba inkább meggondolta magát.

Hogy egy ilyen szökést kivitelezni tudjanak jó néhány rendőri hibára lehetett szükség, de még így sem élvezhette sokáig a szabadságot a szökevény. Kevesebb mint egy hónappal később Pécs határában, egy kiskertben megtalálták őt és társát. Ez után pedig már nem fogdába, hanem börtönbe vitték.

/források: Dr. Váczi István Kapitány voltam, Új Dunántúli Napló/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más