26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapPRA home office megjelenésének hatása az irodai munkákra

A home office megjelenésének hatása az irodai munkákra

Az elmúlt években az élet minden területen hatalmasat változott, így a munkaerőpiacon is, valamint a munkavállalás körülményeiben, feltételeiben is. Van, akinél ez előnyként jelentkezik, van, ahol hátrányként, hiszen mindenkinek mások a szempontjai. A különféle szektorok is másként élték meg a változásokat, de összességében elmondható, hogy mindenhol nagyobb arányban került bevezetésre a home office munkavállalás.

Az irodai munkák átalakulása

Napjainkban, amikor állást keresünk szinte mindenkinek ismerősek már az internetes és angol nyelvű kifejezések. Webpage, home office, hibrid munkavállalás, és még hosszasan lehetne sorolni. Álláskeresésnél felkutatják a pályázók a megfelelő honlapokat és igyekeznek minél kevesebb idő alatt minél több hasznos információt találni. Ez a helyzet az adminisztrációs munkáknál is.

Ugyanakkor megfigyelhető, hogy már egyre több cég kínál olyan bejárási lehetőséget, hogy nem kell minden nap az irodában eltölteni az időt, még akkor sem, ha ez egy ügyintézői munkakör. Ugyanis meg lehet szervezni úgy a feladatokat, hogy a számítógépes részeit otthonról lehessen végezni, míg amikor pl.: ügyfelek érkeznek az irodába, bent kell lenni.

Megoszlanak a vélemények az ilyen hibrid munkavállalással kapcsolatban. Ahol az ügyintézői munkakör munkavégzése teljes mértékben számítógéphez kötött, elképzelhető, hogy a munkáltató még nagyobb engedményeket tesz, és akár időnként négy- vagy ötnapos home office-t is megenged. A vaskalaposabb cégek viszont még mindig ragaszkodnak ahhoz, hogy a dolgozók minden nap bejárjanak az irodába.

Adminisztrációs munkák vidéken

A változások vidékre sokszor később jutnak el, de elmondható, hogy ott is megjelentek már valamelyest. Így, ha valaki vidéken keres állást, pl. Hajdú-Bihar vármegyében, akkor lehet, hogy először különféle állásportálokon szemezget.

Nem kell ma már kizárólag az országos állásgyűjtő portálokon keresgélni, mert a Debrecenállás weboldala összesíti a régióban fellelhető üres pozíciókat és kategóriák szerint megjeleníti. Így megtalálhatjuk az adminisztrációs, irodai nyitott helyeket is. Az oldalon időrendben sorolják fel a lehetőségeket, legfelül találjuk a legfrissebbet, majd lentebb haladva a régebben hirdetett pályázatokat.

Érdemes minél több helyre jelentkezni

A Debrecenállás oldala több szempontból is hasznos. Nem csupán megmutatja a most nyitott pozíciókat, hanem megnézhetjük a hirdető cégek saját oldalait is. Nem baj, ha már lejárt valamire a jelentkezési határidő. Ha az adott felületen már nem lehet jelentkezni emiatt az állásra, érdemes felkeresni a cég honlapját, annak karrier oldalát, hátha más területen hirdetnek olyan lehetőséget, amely szintén érdekes lehet nekünk.

Sokszor a cég központi adatbázisába beküldött önéletrajzot is szívesen fogadják, ha a pályázó beleegyezését adja, hogy adatait hosszabb távra is megőrizhetik. Így amikor egy pozíció megüresedik, akár egy másik munkaterületen, azonnal fel tudják venni a kapcsolatot az illető álláskeresővel.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más