26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapPRVálasszon a tetőtér hőszigeteléséhez természetes építőanyagokat!

Válasszon a tetőtér hőszigeteléséhez természetes építőanyagokat!

A felújítások és az új építésű házak esetében is egyre gyakrabban választják a természetes építőanyagokat. 

De mi a helyzet a hőszigeteléssel kapcsolatos munkálatok során? Az építőiparnak már erre is vannak megoldásai, így többféle lehetőségünk is van, hogyha szeretnénk környezetbarát anyagokat használni.

Miért érdemes hőszigetelni a tetőteret?

Az időjárás egyre szélsőségesebbé válik és otthonainknak ez ellen is védelmet kell nyújtania. Ilyen a nyári hőség vagy a téli hideg is. Az előbbi ellen kimagasló védelmet biztosíthatnak a tetőtérben elhelyezendő természetes hőszigetelések. Többféle természetes alapanyag közül is választhatunk, mint például a kender vagy a farost szigetelőanyagok.

Ezeket az alacsony hővezetési tényezővel és nagy sűrűséggel rendelkező termékeket megtalálhatja a Naturica Groupnál kapható STEICO termékek kínálatában. Hőtároló kapacitásuk igen jelentős, így biztosítani tudják azt, hogy otthonunk a legnagyobb nyári melegben sem fog átforrósodni, a hideg napokban pedig tovább tartja bent a meleget.

A természetes hőszigetelő anyagok a zajforrásoktól is megvédenek

A farost hőszigetelő anyagok egyik kiváló tulajdonsága, hogy nagyfokú védelmet nyújtanak számukra a külső zajforrások ellen is. Ez egy nagyváros forgatagában különösen előnyös lehet, így élhet akár a belvárosban is, otthona csendjét minden napszakban élvezheti.

A külső zajforrások kiküszöbölése a mindennapi pihenésünket is szolgálja. Hiszen így este nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket, biztosak lehetünk abban, hogy feltöltődve és kipihenten ébredünk másnap reggel.

Ezek az anyagok kimagasló tűzbiztonsági jellemzőkkel is rendelkeznek. Habár a fa éghető anyag, a gyártási folyamatnak köszönhetően olyan szerkezetet alakítanak ki, amely tűz esetén nem bocsát ki mérgező gázokat, illetve kevesebb füst képződik. A szerkezet pedig akár másfél óráig is bírja a nagyfokú hőterhelést, így a tűzoltók munkáját is segíti.

A farost hőszigetelés többféle funkciót is ellát

Nem csak a hő- és hangszigetelése kiváló, hanem a farost hőszigetelő anyagok szélzárása és vízlepergető képessége is említésre méltó. Amennyiben egy építkezés közben hosszú ideig nem készül el a cserepezés, a szarufa felett elhelyezve akár egy hónapig is átvészelhetjük az átmeneti időszakot. Ugyanis képes arra, hogy megóvja az alatta lévő szerkezeteket a beázástól.

A természetes hőszigetelő anyagok nagy előnye, hogy képesek szabályozni a levegő páratartalmát. Ezzel pedig attól a kellemetlen problémától óvnak meg minket, melyet a penészedés és a páralecsapódás okozhat. Egy köbméternyi farost hőszigetelő anyag, akár több tíz liter nedvességet is képes felvenni anélkül, hogy jelentősen romlana a szigetelési képessége.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más