11.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapPRHogyan fejlesztenek a mozgásérzékelős játékok?

Hogyan fejlesztenek a mozgásérzékelős játékok?

A mai gyerekeket csak ideig-óráig tudod megvédeni az elektronikai eszközöktől. Ha nincs tv-tek, és telefont, tabletet sem adsz a csemete kezébe évekig, akkor is találkozhat olyan játékokkal, amik valamilyen elektronikai berendezésnek köszönhetően működnek. Ezeknek is megvan a maguk előnye, ebben a cikkben az ilyen típusú játékokkal foglalkozunk.

Jármű mánia

Főleg kisfiúk körében népszerűek a különböző járművek: autó, villamos, busz, helikopter. Az egyszerűbb modellek után szinte nincs olyan legény a gáton, akinek ne lenne a szíve vágya egy távvezérlésű járgány. A Játékszigetnél kapható, kézmozgással irányítható autó überel minden eddigi kütyüt. A játék nem teljesen újdonság, csak korábban távirányítóval üzemeltethető változatban gyártották. Az új széria nem szakított a sikeres múlttal, hiszen aki szeretné, használhatja továbbra is a kütyüt. De akár kézmozdulatokkal is irányíthatja a gyerkőc a világító, zenélő járgányt.

Gombok helyett

Míg a távirányítós megoldás a gyerekek álmai netovábbja volt, a gondos szülők kényelmetlenül érezhették magukat, hogy végül adtak a gyerek kezébe egy eszközt, amin a gombokat nyomkodja. Pedig ezeknek is megvolt / megvan a maguk haszna, hiszen az ujjacskáknak gyakran egymástól függetlenül és gyorsan kellett mozogni, ráadásul az irányítás is nagy figyelmet igényel. 

A csuklópántnak köszönhetően azonban a lurkó kézmozdulatait követi az autó, így ő is alaposan meg van mozgatva. Ha jobbra fordítja a kézfejét, a jármű is jobbra fog kanyarodni, ha balra, akkor balra. Sőt, oldalra is tud gurulni, a csukló körkörös mozgatásával a kocsi is pörögni kezd. 

Terepen is megállja a helyét

A legtöbb elektronikai játék pályafutása azzal ér véget, hogy valamelyik kevésbé strapabíró alkatrésze eltörik. Ilyenkor a csemete érthető módon szomorú, a szülő pedig mérges, hiszen nem olcsók ezek a játékok. A kézzel vezérelhető autó olyan, mint egy tank. Robusztus, nagy kerekeivel akár a parkba is kivihetitek, hogy a fűben megmutassa, mit tud. Felmegy bármilyen emelkedőn, gyengébb akadályokon áthajt, vagy ki is lehet kerülni őket. Egy kézmozdulattal elindul a másik irányba, nincs szüksége megfordulásra.

6 éves kortól

Legkorábban 6 éves kortól ajánljuk ezt és az ilyen fajta játékokat. A gyerkőcök kezében ekkortól kezdenek erősödni az izmok és csontocskák, amik majd szükségesek lesznek az írás elsajátításához. Kisebb korban valószínűleg nem is értékelné a lurkó a technika csodáját, érdeklődésének teljesen megfelelnek az egyszerűbb játékok is. 

Ha több autó van a családban, akkor izgalmas versenyeket lehet rendezni apával vagy anyával, hiszen a lányok is szeretik a száguldást. A világítós kerekek lenyűgöző látványt nyújtanak a sötétben, ezért alkalomadtán az előszoba hosszú folyosóján is tarthattok megmérettetést.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más