25.7 C
Komló
2024. július 13.
spot_img
KezdőlapPRTeljes értékű kutyatáp az aktív mindennapokért!

Teljes értékű kutyatáp az aktív mindennapokért!

A választott kutyatáp és a helyes táplálás alapvető a kutya egészsége, életminősége szempontjából. Felelős állattartóként a legjobbat kell adnunk kedvencünknek, hiszen nagyon sok múlik az elfogyasztott táplálék minőségén. 

Ideális kutyaeledel minden életszakaszban

A Grandopet.hu bőséges száraz kutyatáp választékában elérhető prémium, szuperprémium, illetve speciális szárazeledel egyaránt. Junior tápok a kölyköknek, senior termékek az idősebb ebeknek, valamint az egyéni érzékenységgel, ételallergiával rendelkező kedvenceknek kifejlesztett eledelek egyaránt fellelhetők. 

Fontos, hogy minden életkorban fedezzük az aktuális tápanyag-, ásványianyag- és vitaminszükségletet. Egy növésben lévő kölyöknek eltérő igényei vannak, mint egy idősebb, kevésbé aktív ebnek. Előbbi esetben az egészséges fejlődéséhez, gyarapodásához nélkülözhetetlen összes alkotóelemet biztosítani kell, utóbbinál pedig a szervezete támogatására érdemes helyezni a fókuszt. Minden korszaknak megvan a maga szépsége és felelőssége. Bizonyos dolgokon nem lehet sajnos változtatni, de a gondos táplálással rengeteget tehetünk annak érdekében, hogy minél jobb fizikai állapottal hosszú éveken keresztül hű társunk lehessen. 

Bundás barátunk étrendjében a minőség és a mennyiség egyaránt létfontosságú. Törekedni kell a méretéhez megfelelő mennyiségek adagolására. Ellenkező esetben elhízás vagy alultápláltság alakulhat ki. Mindkét állapot veszélyes egészségügyi szövődményekkel járhat.

A kutyatáp kiválasztásának szempontrendszere

Négylábú kedvencünk egyéni igényeit figyelembe véve válasszuk ki az ideális szárazeledelt. Leszűkíthetjük a kört, ha néhány alapvető dolgot átgondolunk. Például a kutyus termetét, életkorát, mozgásigényét, aktivitását. Kis termetű, közepes vagy nagytestű eb? Mivel tölti a mindennapjait? Lakásban tartott állatka vagy egész nap a kertben szaladgál? Munkakutya, sporttevékenységet végez vagy egy pirinyó öleb? 

Figyeljünk oda a jelzéseire, ha bármiféle furcsa tünet jelentkezik, kérjünk segítséget állatorvosunktól! Amennyiben ételallergiára, érzékenységre utaló jeleket tapasztalunk, mindenképpen tápváltásra lesz szükség. Szerencsére ilyen esetekre számos speciális kutyatáp elérhető, például csirkehúsmentes, hipoallergén, gabonamentes. 

Az extrém helyzetek szintén eltérő szükségletet teremtenek, például egy betegség. A lábadozás időszakában gyakran másfajta táplálás indokolt, akár kiegészítő termékek formájában, akár komplett, teljes értékű, de speciális kutyatáp képében. 

Ellenőrizzük az összetételt!

Szerencsére könnyen tájékozódhatunk annak kapcsán, hogy milyen tápról is van szó. A magas minőség jelzője a megfelelő tápanyagmennyiség, a bőséges vitamin- és ásványianyag-tartalom. Amelyik termékben bárány, lazac is fellelhető, mint fehérjeforrás, az már szuperprémium kategóriásnak mondható. 

A teljes értékű száraztáp jelenti a legjobb választást, mellyel tökéletesen fedezhető a tápanyag és vitaminszükséglet.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más