11.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapPRA nem elhanyagolható kis és nagy dolgok

A nem elhanyagolható kis és nagy dolgok

Házépítéskor, felújításkor nagy hangsúlyt fektetünk a fürdőszoba kialakítására, hiszen naponta többször is használjuk, és jelentős időt töltünk életünk során ebben a helyiségben. A szaniterek kiválasztása körültekintést igényel, mivel ezek cseréjét nem 1-2 éven belül tervezzük, hanem évtizedekig meghatározó elemei a fürdőknek. 

Éppen ezért a minőségből nem érdemes engedni, de a stílust is úgy javasolt választani, hogy időtálló legyen. A vizes helyiségek esztétikája és egysége szempontjából fontos szerepe van a mosdónak, a WC-nek, a kádnak, ezért tanácsos egy-egy termékcsaládon belüli modellekből választani. 

Hogyan válaszd ki a legmegfelelőbbet?

A WC-k rengeteg formában és méretben léteznek, így a választásnál könnyű elveszni a kínálatban. Álló vagy fali wc csésze, alsó, alsó/hátsó vagy felső kifolyású – mind olyan kifejezés, amelyek jelentésével nem feltétlen vagyunk tisztában.

Amennyiben a fürdőben kerül elhelyezésre a WC, különösen fontos, hogy stílusban, formában és színben azonos szanitereket válasszunk. A fehér színről mindenkinek a tisztaság, a higiénia jut eszébe, ezért is jó döntés egy fehér szaniter, különösen a WC-k esetében. Választásunkat befolyásolja az elkölthető összeg, az ízlésünk, a rendelkezésre álló hely, valamint a fürdő tervezett stílusa.

Melyik típus a jobb?

A falra szerelt WC-k alatt extra hely marad, ezáltal optikailag tágassá teszik a fürdőt, mosdóhelyiséget, továbbá megkönnyítik a padló tisztítását. Legnagyobb előnyük, hogy tetszőleges magasságba szerelhetőek, így kényelmesek. A csészét egy, a falba süllyesztett erős szerelőkeret rögzíti, és általában bármilyen falra felszerelhető.

A falba épített öblítőtartállyal felszerelt WC-k ideálisak a modern, minimalista megjelenésű fürdőszobákba. A tartályhoz való hozzáférés egy panelen keresztül történik, így karbantartása nem nehezebb, mint egy hagyományos WC esetében. 

A klasszikus formájú, padlón álló WC-k stabil megoldást jelentenek. Alsó és hátsó kifolyású típusban kaphatóak, így vásárlás előtt mindig egyeztessünk egy vízszerelő szakemberrel, hogy számunkra melyik lesz a megfelelő. Az öblítési mód szempontjából választhatunk sík, illetve szagmentes és könnyebben tisztítható mély öblítésűt, amelynél azonban a felfröccsenő víz kellemetlen lehet. A monoblokkos változat esetén pedig a tartály a csészére szerelhető. 

Milyen szempontokat vegyünk még figyelembe?

A fürdőszobai szaniterek – így a WC csészék is – sima felülettel rendelkeznek a szennyeződések és a vízkő könnyebb eltávolíthatósága érdekében. A kerámia szaniterek idő- és kopástállóak, így megfelelő karbantartás mellett sokáig esztétikusak maradnak. A perem nélküli kialakítások megkönnyítik a tisztítást, magasfokú higiéniát biztosítanak.

Érdemes víztakarékos, kettős öblítésű WC-t beszerezni, hogy öblítésnél csak a szükséges vízmennyiség zúduljon le. A legtöbb WC csészéhez jár ülőke is, és akár olyat is választhatsz, amely gyerekméretű szűkítővel rendelkezik, így a kicsik is könnyen használhatják. 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más