2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapPRMiért szeretjük az időtálló műanyag tárolódobozokat?

Miért szeretjük az időtálló műanyag tárolódobozokat?

Talán nincs is olyan háztartás, ahol ne lenne használatban néhány műanyag doboz élelmiszerek tárolására, uzsonnásdobozként, vagy ne kallódna el egy-két régebbi darab a szekrény mélyén jobb sorsra várva.

A 30-40 éve még kuriózumnak számító, az utóbbi években pedig már sok konyhából száműzött, ám rendkívül praktikus, könnyen kezelhető sokféle dolog tárolására szolgáló műanyag dobozokat lehet szeretni és nem szeretni. Vannak, akik szerint ennél jobbat még nem találtak fel, de olyanok is, akik szerint ezek megalkotásával romlott el minden. Te is éreztél már így ezekkel kapcsolatban? Amennyiben igen a válaszod, ez a cikk Neked szól.

Rend a lelke mindennek

Szeretjük a különféle méretű műanyag dobozokat, mert praktikusan és a jól záródó fedélnek köszönhetően biztonságosan pakolhatók otthon és utazáshoz, a hűtőbe, a kamrába, egy táskába, bárhová. 

Azonban a háztartásban az évek során felhalmozódó dobozok és tetők komoly bosszúságforrássá nőhetik ki magukat, mert minden szekrényben és fiókban ott lapulnak, és időnként egy kupacban hullanak ki onnan. És mégis, amikor szükséged lenne egy konkrét méretű darabra, nehéz megtalálni a megfelelőt. Ennek érdekében javasoljuk, hogy néhány havonta nézd át és párosítsd a fedeleket és edényeket, és a páratlan daraboktól válj meg.

A műanyag tárolók mérettől függően szinte mindenre használhatók, ételmaradékok, száraztészták, ömlesztett élelmiszerek elhelyezésére, csavarok, szegek, irodai és más apróságok, ruhafélék, iskolai tanszerek rendszerezésére, és még sok minden másra. 

A műanyag dobozok előnyei és hátrányai

Sok háztartásban lecserélésre kerültek a korábban az ételek tárolására használt műanyag tárolódobozok, mert újrafelhasználva vagy melegítve toxikus, illetve a szervezet hormonháztartását befolyásoló anyagokat juttattak az élelmiszerekbe. Ma már kaphatók BPA-, BPB- és ftalátmentes műanyagok is, hazánkban is már csak ilyenek kerülhetnek forgalomba.

A pattintható tetővel rendelkező ládák mellett ma már csavaros fedéllel ellátott hengeres dobozokat is kapni, amelyek garantálják a levesek vagy folyadékok biztonságos tárolását, szállítását.

Praktikus, időtálló tárolók

Vásárolj olyan tárolókat, amelyek egymásra rakhatók, használat közben és azon kívül is, így jelentős helyet takaríthatsz meg. Az átlátszó edényekben tárolt holmik könnyen azonosíthatók, így nincs szükség a felcímkézésükre, míg az átlátszatlan, színes vagy mintás doboz dekoratívabb lehet.

A mindennapokban rengeteg holmi halmozódik fel, amelyek elhelyezését, rendszerezését, szelektálását időről időre meg kell tenni. Jól jöhetnek ilyenkor a különböző méretű, strapabíró, tartós és akár színes vagy felületükön mintás, beton vagy kötött hatású műanyag tárolódobozok, amelyek a naponta és ritkán használt holmik kényelmes és rendezett tárolására alkalmasak.

A jó minőségű műanyag dobozok olcsó, időtálló tárolási lehetőséget jelentenek ételek, kozmetikumok, ruhaneműk és mindenféle egyéb holmi számára a háztartásokban kül- és beltéren egyaránt.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más