25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapPRSzuper ötletek arra, hogyan hozd ki a maximumot a kis hátsó kertedből

Szuper ötletek arra, hogyan hozd ki a maximumot a kis hátsó kertedből

Bár mindannyiunk hatalmas kertről álmodik, sajnos nem adatik meg mindenkinek. De mi azon a véleményen vagyunk, hogy a kicsi hátsó kert is lehet nagyszerű, hogy ha megfelelően van kihasználva. 

A mai cikkünkben ehhez hoztunk néhány hasznos tippet, amelyeket nemrégiben olvastunk az Otthonok & Megoldások kert rovatában.

Egyenes vonalak

Törekedj arra, hogy lehetőség szerint egyenes vonalvezetésű bútorokat és kerítést válassz! Ezáltal ugyanis optikailag nagymértékben tágíthatod a keskenyebb hátsó kertet. Arról nem is beszélve, hogy lehetővé teszi a maximális helykihasználást.

Ha túlságosan merevnek érzed így az összképet, meleg színekkel és kellemes tapintású anyagokkal könnyedén lágyíthatsz rajta.

Osztott tér

Abban az esetben, ha külön teret jelölsz ki az étkezésre, a virágoknak vagy a medencének, akkor azzal elkerülheted, hogy a kerted zsúfolt hatást keltsen. Nem mellesleg pedig egy szemet gyönyörködtető megoldás lesz majd. 

Ha ezt nem tudod megvalósítani, akkor válts stratégiát! Adj egy-egy térnek többféle funkciót! Ha például nincsen hely egy külön virágoskertnek, akkor a virágokat rakd a teraszkorlátra balkonládákba, a terasztető pedig legyen egy növénnyel felfuttatott pergola!

Nem lehetséges a kerti sütögetőt és az étkező részt elhelyezni? Sebaj, akkor legyenek a teraszon egybek elhelyezve!

Zöldfal

A városban laksz, de szeretnéd kicsit közelebb érezni magad a természethez? Nem probléma. Egy élő növényfal segítségével, amely akár 3-400 növénynek is otthont adhat, még egy teljesen lebetonozott hátsó kertből is egy igazi oázist varázsolhatsz. 

De ha a mozgalmas hétköznapok közepette nem tudsz időt szakítani a növények gondozására, akkor sem kell feltétlenül lemondanod a növényfalról, mivel manapság már rengetegféle műanyag zöldfal, levélszőnyeg és zuzmópanel érhető el. 

Kuckós hangulat

A nagy kertben általában problémát okoz az elvonuláshoz alkalmas kis sarok kialakítása. A kis kertekre viszont ez egyáltalán nem igaz, hiszen már eleve kuckós. 

De ez még tovább fokozható azzal, ha kialakítasz benne egy kis kiülős részt, kényelmes ülőbútorokkal, párnákkal, takarókkal, és a fejed felett elhelyezel egy lugast, éjszakára hangulatvilágítást, középen pedig egy tűzgödröt. 

A kevesebb néha több

Ez a mondás a kis méretű kertek esetében abszolút érvényes. Ezért végső tanácsként azt adnánk neked, hogy ahelyett, hogy telezsúfolnád mindennel a hátsó kertet, törekedj inkább a mutatósabb bútorok, kiegészítők és növények választására! 

De egyébként egy színes vagy egy különleges mintájú járólap a teraszon szintén jó választás lehet, ahogy a kis kerti csobogó is. Mindegyik igazán egyedi hangulatot varázsol majd.

Arra viszont figyelj, nehogy átess a ló túloldalára! A fentebb felsorolt ötletek közül maximum kettőt érdemes megvalósítanod.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más