A céges rendezvények egyik nagy dilemmája, hogy milyen ételeket rendeljünk, melyek azok, amelyek illenek az eseményhez, megfelelnek az elvárásoknak, a meghívottak igényeinek, egyszóval univerzálisak.
A hidegtálak és szendvicsek jók lehetnek egy meeting, brainstorming alkalmával, vagy akár egy ünnepélyesebb eseményen is, viszont ha melegétellel szeretnénk készülni vagy a munkatársaknak kedvezni, mi más lehetne jobb, mint a pizza?
A világ bármely táján jártunkban-keltünkben ehetünk egy szeletet, nincs olyan ország, ahol ne ismernék, szeretnék és fogyasztanák az olaszok legnagyszerűbb találmányát. Céges rendezvényekre vagy irodai ebédként is nagyszerű, és a catering keretein belül ez is rendelhető.
Egy ősi étel, amelyet még ma is szeretünk
A pizza már az ókori pompei-i freskókon és mozaikokon is szerepelt, sőt Vergilius eposzában is szó van róla, a lepényszerű eledel eredete régebbre és más földrajzi területre, Egyiptomig és Görögországig nyúlik vissza.
Azonban amiért az olaszoknak tulajdonítjuk, az nem más, mint hogy a pizzák királynője, a Pizza Margherita 1889-ben született. Egy nápolyi séf, Raffaele Esposito alkotta meg bazsalikom, mozzarella és paradicsomszósz felhasználásával az olasz trikolór színeiben Savoyai Margit királynő számára. Ezt követően nyílt meg az első pizzéria a dél-olasz városban, és létezik még ma is.
Világhódító útjára viszont nem innen, hanem az 1950-es években Amerikából indult, ahol olasz bevándorlók készítették a legszegényebb rétegek számára.
Szigorú szabályok szerint
Bár a pizzára úgy gondolunk, mint egy egyszerű és könnyen elkészíthető ételre – mert valójában az is –, szigorú szabályozás vonatkozik a nápolyi stílusú lepényre. A pizzaszövetség, az AVPN úgy rendelkezik, hogy autentikus napoletanának csak az nevezhető, amelynek tésztája mindössze 4 hozzávalóból – 00-s liszt, víz, élesztő és só – kézzel gyúrva és kupolás fatüzelésű kemencében sül.
2 alapvető változata van, a híres Margherita, valamint a Pizza Marinara, amelynek feltételei a Vezúv lábánál termő San Marzano paradicsom, fokhagyma, oregánó és hidegen sajtolt olívaolaj. Persze az eredeti őshazában is számtalan módon készítik ma már, és otthon is bátran próbálkozhatunk az ízlésünknek megfelelően, de egy kemence elengedhetetlen a tökéletes állaghoz.
A másik típus, a római pizza tésztájába olívaolaj is kerül, ettől lesz vékonyabb és ropogósabb, illetve az alapváltozatok, a Pizza al Taglio és a Pizza Tonda feltétei is mások.
Az ételrendelés sztárja már a cateringben is hódít
Tudtad, hogy évente több, mint 5 milliárd darab pizzát fogyasztunk el szerte a világon? A népszerűség titka a sokoldalúságban rejlik, hiszen a pizza fogyasztható szeletben az utcán, gyorsétteremben vagy egy elegáns vendéglátóhelyen, otthon a TV előtt dobozból, de akár az irodában is.
Dobd fel a munkatársak hangulatát, a termelékenységet, rendelj pizzát nekik az irodába vagy egy céges rendezvényre a legjobb pizzériák kínálatából változatos ízekben és akár mentes változatban is!