25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapPRKészítsünk otthon kozmetikai szereket természetes összetevőkkel! 

Készítsünk otthon kozmetikai szereket természetes összetevőkkel! 

A drogériák és a különböző üzletek polcai roskadoznak a rengeteg kozmetikai cikk alatt. Nemcsak a típusuk lehet számtalanféle, hanem a márkájuk is szinte megszámlálhatatlan. A bőség zavarában azt sem tudjuk sok esetben, hogy mit vegyünk meg. 

Minden típusú bőrre, hajra, egyedi problémákra, gyakorlatilag bármire találhatunk megfelelő termékeket, de vajon mindegyik olyan jó-e, mint ahogy a gyártója állítja? Nagyon sok kozmetikai szerben vannak olyan káros anyagok, amelyek nem biztos, hogy jót tesznek a bőrünknek, a hajunknak vagy a szervezetünknek. Mi a megoldás? 

Vagy átnézzük az összetevőket, és tanulmányozzuk, hogy melyik mit takar egészen pontosan, vagy mi magunk készítjük el a kozmetikumainkat. Ebben az esetben az kerül bele, amit mi szeretnénk, tehát elkerülhetjük az ártalmas anyagokat. Az Allinpackaging.hu rúzstokot, tégelyeket, pumpát, adagolókat és mindenféle olyan terméket kínál, amelyekbe beletehetjük az elkészült csodaszereinket. 

Miért jó, ha saját magunknak készítjük a kozmetikai termékeket?

Nagyobb kontrollt tudunk gyakorolni a magunkra kent kencék felett, ha mi készítjük el ezeket. Sőt, igazából teljes ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani az összetevőket, mert nyilván mindegyiknek utánanézünk, ami belekerül. 

Ha egészségtudatosak vagyunk, akkor odafigyelünk arra, hogy ne csak a táplálkozásunk legyen egészségügyileg megfelelő, hanem a külsőleg használt szerek is. Ugyanis ezek is bejutnak a szervezetünkbe, ráadásul azt se felejtsük el, hogy a bőrünk a legnagyobb szervünk.

Mibe tegyük az elkészült kozmetikumot?

Ha az otthon elkészíthető receptek alapján gyártunk magunknak különféle termékeket, már csak egy dologra lesz szükség. Valami olyan edényre, amiben tudjuk tárolni, méghozzá úgy, hogy megőrizze az állagát és a minőségét is. Ilyenek például a már említett rúzsok esetében a rúzstokok.

Az is lényeges, hogy szállítható legyen, ha arra van szükség, mert például utazunk, vagy a munkahelyünkön is szeretnénk használni a kozmetikai cikket. A jól zárhatóság is fontos, tehát ne kerüljön bele szennyeződés, illetve a tégely tartalma se jusson a környezetébe. Ez fokozottan érvényes a rúzsokra, hiszen ezek a kozmetikumok mégiscsak az ajkainkkal érintkeznek, így itt a higiénia elsődleges, de egy minőségi rúzstok használata esetén ez nem okoz problémát.

Annyiféle tárolótípus elérhető ma már, hogy bármit is állítunk elő, találunk hozzá megfelelő csomagolást. Még rúzsokhoz és ajakírekhez való tokot is be tudunk szerezni. 

Mit készíthetünk otthon?

Gyakorlatilag bármilyen piperecikket előállíthatunk otthon is, csak az ideális receptet kell hozzá megtalálni. Krémet, testápolót, sampont, rúzst, ajakírt, de akár még parfümöt is. Mindegyikhez találunk kisebb és nagyobb csomagolóanyagot is. Arról nem is beszélve, hogy egy ajakírt, rúzst, vagy szájfényt mennyiféle csomagolásban tudunk tárolni, például tégelyben és hengeres tokban is.

Hagyományos henger alakúban, kis méretű tégelyben vagy adagolófejes tubusban, mindegyik jól zárható kupakkal védi a nagy gonddal összeállított házi kozmetikumunkat. 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más