21.7 C
Komló
2024. július 25.
spot_img
KezdőlapPRSzereted a pörgést? Legyél rendezvényszervező!

Szereted a pörgést? Legyél rendezvényszervező!

Itt a nyár, a jó idő, egymást érik a különböző programok, és láthatjuk, hogy az emberek szívesen kapcsolódnak ki. Mindenki szereti a fesztiválokat, koncerteket, falunapokat és egyéb szervezett eseményeket, ahol van mód ismerkedésre, táncolásra, feltöltődésre.

Bár a Covid idején úgy tűnt, a rendezvények örökre eltűnhetnek az életünkből, szerencsére azonban az emberek továbbra is igénylik a közös programokat. Épp ezért népszerű például a Tanfolyam.hu Kulturális rendezvényszervező szakképesítés tanfolyama is, ahol ki lehet tanulni a szakmát. A jövőre nézve pedig mindez számos elhelyezkedési lehetőséget biztosít.

Nézzük is meg, mit csinál egy rendezvényszervező pontosan, hol helyezkedhet el, és mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen ezen a területen!

Mit csinál egy rendezvényszervező?

A kulturális rendezvényszervező elsősorban közművelődési intézményekben dolgozik – például művelődési házakban, szabadidő központokban. Fő feladata a helyi közösség számára színvonalas rendezvények létrehozása.

Munkavégzése során figyelembe kell vennie a helyi adottságokat, a környék adta lehetőségeket ki kell használnia, de arra is ügyelnie kell, hogy a lehető legszélesebb célközönséget szólítsa meg a programokkal: fiatalokat és időseket egyaránt.

Kisebb és nagyobb volumenű rendezvényeket is szervezhet, amelyhez természetesen segítséget is kérhet. Fontos ezen a területen a csapatmunka, de a jó kapcsolatrendszer sokat segít egy-egy esemény létrehozásakor.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy jó rendezvényszervező?

Nemcsak a nyitottság, kíváncsiság az, amely fontos ezen a területen, hanem sok más tulajdonságra is szükség van még ahhoz, hogy valaki sikereket érjen el rendezvényszervezőként és szeresse a szakmát.

A legfontosabb talán a kreativitás: mindig elő kell állni egy jó ötlettel. De a rugalmasság is lényeges: tudni kell változtatni az eltervezett dolgokon, ha szükséges. Ugyanígy jó, ha a rendezvényszervező ügyes, gyakorlatias, jó a humorérzéke, határozott, kitartó és teherbíró.

Sok területhez kell konyítania: a marketinghez éppúgy kell értenie, mint a műszaki dolgokhoz, de az adózási és jogi ügyekben is jártas kell, hogy legyen.

Ha valaki pörgős, szeret az emberekkel foglalkozni, fontos számára a folyamatos megújulás, kedveli a kötetlen munkavégzést, akkor bizonyára alkalmas lesz a feladatra.

A tanfolyamon meg lehet tanulni az alapokat

Bár a rendezvényszervezés elsősorban gyakorlati ismereteket igényel, de természetesen az elméleti háttérrel is tisztában kell lenni. Érdemes tehát beiratkozni a Tanfolyam.hu Kulturális rendezvényszervező képzésére, ahol szakképesítést igazoló bizonyítványt lehet szerezni a sikeres vizsgát követően.

Az órák online lesznek, a képzés maga csupán 3 hónapos, és munka mellett is elvégezhető. Fiataloknak is ajánljuk, mert egy népszerű szakmát lehet vele szerezni, de karrierváltók számára is érdekes lehet a tanfolyam. A jelentkezés feltétele az érettségi,  további részletek pedig a fent említett oldalon olvashatók.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más