30.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapPRSzakmák a környezetvédelem érdekében

Szakmák a környezetvédelem érdekében

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a környezetvédelem és a kis emberek szintjén is tenni kell a környezetért. Napjaink kaotikus időjárása az egyik legvészjóslóbb jele annak, hogy a klímaváltozás valóságos és érezteti hatásait.

Szerencsére egyre többen ébrednek erre rá és tesznek a maguk mikrokörnyezetében az egészségesebb és zöldebb holnapért. A többség a hétköznapokban harcol a klímaváltozás ellen szemétszedéssel, szelektív hulladékgyűjtéssel vagy a műanyag felhasználás csökkentésével. Azonban azok száma is egyre nő, akik hivatásszerűen veszik fel a harcot a környezetszennyezéssel szemben.

Többek közt a Füzesabonyállás online platformján is lehet találni mezőgazdasági, illetve környezetvédelmi munkákat. Például az alábbi linken: https://fuzesabonyallas.hu/allasok/mezogazdasag-kornyezetvedelem.

Növekvő tendencia a zöld foglalkozások körében

A zöld foglalkozások aránya a teljes gazdaságon belül még az egy százalékot sem érte el 2017-ben. Azóta viszont ez az arány egyre javul. Sőt, a szakértők becslései alapján 2030-ra ez az arány akár 75 százalékos is lehet.

Globális szinten egyre több zöld állás jön létre, ami szintén erősíti ezt az előrejelzést. Habár manapság is számos környezetvédelemmel kapcsolatos állás közül lehet válogatni, azonban nem kizárt, hogy a jövőben még több új szakma jön létre.

Ez viszont a jövő zenéje, aki jelenleg szeretne ezen a területen elhelyezkedni, az többféle alternatíva közül válogathat

Egyetemi szakok

Az egyetemen elsősorban környezetvédelemhez kapcsolódó mérnöki szakok közül lehet válogatni, mint például a környezetgazdálkodási agrármérnöki szak vagy az energetikai mérnöki szak. Emellett említésre méltó még a természetvédelmi mérnök, környezetmérnök és erdőmérnök. Ezek a szakok olyan szakembereket képeznek, akik környezettudatos gondolkodásmód mentén végzik a munkájukat.

Képzések

Felsőfokú végzettség nélkül is el lehet helyezkedni zöld területen, azonban ebben az esetben is szükség lesz valamilyen szakmai képesítésre. Ezt viszont jellemzően egyszerűbb megszerezni, mint egy egyetemi diplomát.

A környezetvédelmi technikus jó választás lehet, melynek részeként további szakirányokba lehet specializálódni az érdeklődési körnek megfelelően. A környezetvédelmi technikus különféle mérőműszerek használatával állapítja meg a különféle környezetszennyező anyagok arányát, mértékét.

A hulladékfeldolgozó munkatárs a természetvédelmi területek fenntartásán fáradozik, illetve szintén végez méréseket. A mérőműszerek mellett állategészségügyi, területkezelési és növényvédelmi munkák biztonsági szabályaival is tisztában van, továbbá alkalmazza is őket.

A hulladékfeldolgozó munkatárs a kevert hulladékok előkészítését végzi, valamint szükség esetén feldolgozható állapotúra alakítja azokat, vagyis nyersanyagot készít belőlük. Az emberiség által termelt hulladék mennyisége egyre nagyobb, így ezen a területen mindig akad munka.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más