28.7 C
Komló
2024. július 17.
spot_img
KezdőlapHírekTalán jövőre elkészül a kézilabdacsarnok Szilvásban

Talán jövőre elkészül a kézilabdacsarnok Szilvásban

Komló – Már tavaly át kellett volna adni a város új kézilabda-munkacsarnokát Szilvásban, a Függetlenség utcában. A munkálatok azonban egy ideje mintha teljesen leálltak volna. Az Építési és Közlekedési Minisztériumtól most megtudtuk, hogy egy támfal építése miatt csúszik a beruházás, de a pénz megvan a plusz munkálatokra. Azt ugyanakkor nem tudták megmondani, mikor fejezik be az épületet. 

Mivel jó ideje nem történik látványos előrelépés a Szilvási Általános Iskola udvarán épülő kézilabdacsarnoknál, érdeklődtünk az önkormányzatnál, mi okozza a problémát. A városvezetés azonban közölte, nem adnak tájékoztatást, keressük meg a beruházót.

Bár nyilván az önkormányzat is tisztában van az építkezés körülményeivel, megkerestük az Építési és Közlekedési Minisztériumot, hogy miért állnak a munkálatok, milyen „akadályokról” számolt de a kivitelező, amelyek hátráltatják a munkát, van-e fedezet az esetleges plusz kiadásokra, és hogy mikorra várható a létesítmény átadása.

Mát tavaly át kellett volna adni a létesítményt.

A minisztérium arról tájékoztatta lapunkat, hogy a „komlói kézilabda munkacsarnok építése során a műszaki feladatok biztonságos és rendeltetésszerű elvégzése miatt az ingatlan dél-délkeleti meredek rézsűs területének megerősítése vált szükségessé. A Vállalkozó jelezte, hogy rajta kívül álló okokra visszavezethető akadályba ütközött, megrendelői intézkedést kért.

A terület megerősítésének megoldásként, a tervező által kidolgozott gabion-támfalas terv elkészült, a javaslat engedélyezési terveit a megrendelő benyújtotta a Baranya Vármegye Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályára, az építési engedély megszerzésének céljából. A támfal építési engedélye 2023. májusában vált véglegessé.”

2024-re várható a befejezés

„Mivel a támfal építése a közmű vezetékek nyomvonalát is érinti, a műszaki feladatok elrendeléséhez azok beárazása, ellenőrzése és megrendelése szükséges – a támfalhoz kapcsolódó műszaki kivitelezés részletei így még egyeztetés alatt vannak. A támfal kivitelezési munkálatainak megkezdése elengedhetetlen alapkövetelménye a további munkafolyamatoknak, de támfaltól független munkálatok a lehetőségekhez mérten folyamatosan zajlanak” – írta a minisztérium.

Hozzátették, a támfal kivitelezése az eredeti tervekben szereplő műszaki tartalomhoz képest többletköltséggel jár, erre azonban megvan a fedezet. A beruházás lezárulásának pontos időpontja jelenleg még nem határozható meg, de a műszaki átadás-átvételi eljárás megindítása várhatóan 2024. első negyedévében megtörténik – olvasható a minisztérium válaszában.

/Fotó: 7300.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más