15.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapPRMunkaerő-toborzás a kékgalléros szektorban: van segítség!

Munkaerő-toborzás a kékgalléros szektorban: van segítség!

Nem könnyű azoknak a HR-eseknek a dolga, akik kékgalléros munkavállalók toborzásával, felvételével, beléptetésével foglalkoznak. Ez a terület óriási türelmet igényel, és sajnos a gyakori lemorzsolódás miatt előfordul, hogy kudarccal végződik a folyamat. Van azonban segítség: egy jó munkaerő-kölcsönző céget kell keresni!

Mit csinál egy munkaerő-kölcsönző cég?

Sokan nem tudják, mit jelent a munkaerő-kölcsönzés, miben különbözik a munkaerő-közvetítéstől. Míg ez utóbbi a fehérgalléros szektorban jellemző, addig a kölcsönzés főleg a kékgallérosok körében terjedt el.

Ma már sok cég foglalkozik ezzel a feladattal, mint például a Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző vállalat, de nem mindegy, melyiket választjuk. Csak olyannal érdemes együttműködni, amely nagy tapasztalattal, akár határon átívelő kapcsolatrendszerrel is rendelkezik, és a cég adatait vizsgálva sem találunk gyanús dolgokat vele kapcsolatban.

A munkaerő-kölcsönzés alapja ugyanis a bizalom, csak így lehet hosszú távú és sikeres az együttműködés. A folyamatnak mindhárom résztvevője – a kölcsönző és a kölcsönvevő cég, valamint maga a munkavállaló – nyer az ügymenet folyamán, ezért mindenképp hatékony megoldásról van szó.

Mivel segíti egy munkaerő-kölcsönző cég az adott vállalatot?

A kölcsönzés igénye leggyakrabban akkor merül fel, ha megnő egy üzemben, gyárban a munkaerő-igény, vagy nagy a fluktuáció. Ilyenkor gyorsan, nagy számban kell embereket toborozni a kiesők helyére, ez pedig nagyon időigényes és költséges dolog.

Ám a megbízható kölcsönző cégek leveszik ezt a terhet a HR-esek válláról. Jól bejáratott csatornákon képesek meghirdetni az állásokat, hatékonyan tudnak kommunikálni a jelentkezőkkel. Mindenben segítik is őket, ezzel megteremtve a bizalmat.

Gyakran előfordul ugyanis, hogy a jelentkezők több kilométerrel távolabb laknak a munkavégzés helyétől, így számukra szállást, illetve bejárást kell biztosítani. De az is számtalanszor megesik, hogy a felvett emberek a sok adminisztráció miatt lemorzsolódnak, mivel nem kezdhették meg azonnal a munkát. Erre is hatékony megoldást kínálnak a kölcsönző cégek: felgyorsítják a folyamatokat, illetve előleget is tudnak adni a rászorulóknak.

Milyen a sikeres együttműködés?

A legjobb, ha egy adott vállalat HR-ese tisztában van azzal, hogy melyik munkaerő-kölcsönző céghez érdemes fordulni. Sokszor a kisebb cégek sokkal rugalmasabban, nyitottabban tudják megoldani a problémát.

Fontos proaktívnak lenni, folyamatosan nyomon követni az eseményeket, tendenciákat, és felkészülni a váratlan eseményekre is. Amikor valaki tudja előre, hogy egy bizonyos időszakban megnövekszik a termelés, és több új munkavállalóra lesz szükség, jó, ha időben lép. Ha azonban hirtelen kell toborozni, akkor a kölcsönzés remek alternatíva lehet. Célszerű kapcsolatot felvenni és fenntartani a hatékony munkaerő-kölcsönzőkkel.

Az ilyen cégekkel való együttműködés mindig kifizetődő, főleg, ha hosszú távra szól. A fluktuációs ráta csökkentése érdekében ez az egyik legjobb megoldás.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más