25.7 C
Komló
2024. július 13.
spot_img
KezdőlapPRÖrülsz, hogy véget ért a fűtési szezon?

Örülsz, hogy véget ért a fűtési szezon?

A tavasz, sőt, most már a nyár beálltával egy újabb rendkívül hosszú és nehézségekkel teletűzdelt fűtési szezon ért véget, szinte mindenki megkönnyebbülésére. Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni a nehézségekről, belecsapunk a nyárba, élvezzük a meleget, a napfényt és a gondtalanságot. Aztán egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy ismét tekerni kell a radiátorokat, fát behordani, fűtőolajat venni, és eltelt úgy egy fűtési szezonok közötti szünet, hogy nem történt a házadon semmilyen korszerűsítés.

Pedig ha jobban belegondolsz, kevés az olyan valóban modern ház, ami új építésű lenne, így nem is olyan meglepő, hogy a fűtési gondok igencsak széles réteget érintenek. Mai írásunkban ezt a témát járjuk körbe, valamint hozunk egy lehetséges megoldást!

Folyamatosan avulnak el az épületek!

Míg korábban az 50-es, 60-as, esetleg a 70-es évek házai számítottak korszerűtlennek, addig ma már a 80-as, 90-es években épült házakat is érinti a korszerűtlenség. Ezt hivatott ellensúlyozni a BIOKAY vályogvakolatok Steico farost hőszigetelése.

A legnagyobb gond ugyanis ezeknek a házaknak az esetében az, hogy az elavult fűtési rendszer és a hiányos vagy nem hatékony szigetelés együttesen tehető felelőssé azért, hogy akár 4-6-szor többe kerül a fűtése egy ugyanakkora háznak, mint egy méretben megegyező, ám korszerű megoldásokat felvonultató ingatlannak.

Ez az energiapazarlás nem csupán a környezetre, hanem a pénztárcánkra is kedvezőtlen hatással van, ezért érdemes minél hamarabb a tettek mezejére lépni. 

Használj természetes szigetelőanyagokat!

Persze egyértelmű, hogy az sem mindegy, mivel, de az sem mindegy, hogy hol szigeteljük az ezidáig szigeteletlen otthonunkat.

A tetőfödémet mindenképpen számításba kell venni, hiszen a meleg általában felfelé távozik. Így aztán ha szeretnéd megállítani ezt a cseppet sem környezetbarát folyamatot, akkor nézz körül a Steico szigetelések között! Ezek a farostlapok ugyanis könnyen lehelyezhetőek, semmilyen különleges eljárási technikát nem igényelnek, és akár szakember nélkül is, mi magunk tudjuk lefektetni a farostlapokat.

A könnyű kezelhetőségen túl rendkívül nagy előny, hogy a fent említett anyagon lehet lépni is – méghozzá anélkül, hogy különleges bevonat kellene rá, így aztán tökéletesen alkalmassá válnak a tetőfödémek szigetelésére.

Ha ez még mind nem lenne elég, természetes alapanyagokból készült szigetelőanyagról beszélünk, ami még pluszban a lakóklímát is javítja!

Hagyd, hogy a házad lélegezzen!

A legrosszabb, amit tehetsz a házaddal és önmagaddal az, ha olyan szigetelőanyagot használsz, ami nem hagyja a házadat lélegezni, hanem hermetikusan lezárja, még a levegőt sem engedi át, ellenben számtalan méreganyagot enged ki magából. 

Ha a házad nem tud lélegezni, akkor neked sem fog menni, így mindenképpen érdemes körüljárni a témát, és a lehető legökologikusabb megoldás mellett dönteni!

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más