19.4 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapPRIsmerjük meg a szervezetünk működését!

Ismerjük meg a szervezetünk működését!

Az egészségünk megőrzése érdekében mi magunk is sokat tehetünk, ha tudatosan, a testünk működését ismerve teszünk érte. A szervezet igényeinek megfelelő táplálékbevitel, a rendszeres, életkorhoz igazított testmozgás hozzásegíthet minket ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életet éljünk, és leküzdjük a rohanó élettempóból adódó stressz káros hatásait.

Válasszunk hiteles forrásokat!

A szervezet csodálatos, ám bonyolultan működik, amiben mindennek megvan a maga funkciója. Ha ez az egyensúly felborul, valamilyen formában megérezzük a hatását. Az egyes szervek szerepét és működési folyamatait ismerve könnyebben megelőzhetjük a szervi betegségek kialakulását. A Mai-Könyv.hu egészséggel, orvoslással kapcsolatos könyvei között találunk ehhez érthető, ám hiteles szakirodalmat.

Persze olvasgathatunk az interneten is, de könnyen belefuthatunk abba a problémába, hogy nem pontos, nem szakszerű az információ. Ezért fontos, hogy ha ebben a témában olvasunk, a terület szakértői által publikált cikkeket, műveket vegyünk kézbe. Nyilván súlyos tünetek esetén orvoshoz fordulunk, de a megelőzésben és napjaink civilizációs betegségeinek kezelésében, valamint az ezekkel való élhető élet kialakításában hasznunkra válnak az így szerzett ismeretek. 

Ismerd meg az allergia hátterét!

Az allergia mondhatni napjaink népbetegsége, hiszen az emberek jelentős részének mindennapjait keseríti meg, és bármely életkorban kialakulhat. Ráadásul számtalan változata létezik. A szerencsésebbek csak szezonálisan, a kevésbé szerencsések egész évben küzdenek a kellemetlen tünetekkel, az orrfolyással, a köhögéssel, a szem- és bőrirritációval. Azonkívül, hogy elkönyveljük magunkban, hogy ezt kaptuk a sorstól, mi magunk is sokat tehetünk a jobb helyzet érdekében. 

Fontos, hogy kiderítsük, mi okozza az allergiánkat, olvassunk utána, hogy milyen természetes megoldásokkal enyhíthetjük a tüneteket. Lehet, hogy elég, ha elkerüljük az allergén anyagokat, tisztítjuk a közvetlen környezetünkben a levegőt, de az is lehet, hogy mindez kevés, és nem javul az állapotunk, mert valamilyen keresztallergia is áll a háttérben. Hasznos információkhoz juthatunk a szénanáthával kapcsolatban, például dr. Hirschberg Arnold – Amit a szénanátháról tudni kell című művéből. 

Új módszerek a stresszmentes életért

Gyakori, hogy a betegségek mögött lelki okok állnak, amelyekkel egyedül nem tudunk megbirkózni, ezért érdemes minél több, modern terápiával megismerkednünk, mert segíthetik a gyógyszeres kezelés hatékonyságát is. Nick Ortner EFT – A kopogtató módszer című művéből olyan lehetőségeket ismerhetünk meg, amelyekkel megváltoztathatjuk a berögzült viselkedésmintákat, érzéseket, s ezáltal megteremthetjük a testünk és lelkünk egyensúlyát. Fittek és egészségesek lehetünk, lelki jóllétet és boldogságot teremtve magunk és szeretteink számára. 

Tehát szakszerű olvasmányokkal, a betegségek okainak megismerésével tudatosan csökkenthetjük az ismert kórok kialakulásának kockázatát.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más