19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapPRMitől lesz igazán hasznos egy legyező horgászbot?

Mitől lesz igazán hasznos egy legyező horgászbot?

Legyező horgászbot után keresők számára ajánljuk leginkább ennek a bejegyzésnek az elolvasását. Ugyanis azokon a szempontokon megyünk majd végig lépésről lépésre, amelyek iránytűként segíthetik a tudatos döntést.

Úgyhogy meglehet a szükséges alap ahhoz, hogy a lehető legjobb legyező bottal felszerelkezve indulhassunk legközelebb a vízpartra. Lássuk ennek megfelelően a részleteket!

Legyező horgászbot keresésekor ezek a legfontosabb tulajdonságok

Egy legyező pálca ideális esetben pillekönnyű, hiszen jó eséllyel egész álló nap a kezünkben tartjuk horgászat közben. Hasonlóképp fontos szerepe lehet a gyors akciónak, vagyis a bot tegye lehetővé, hogy gyorsan reagáljunk a vízben történtekre.

Gyors akciónak szokás ezt hívni szaknyelven, és például a Damil.hu webáruház legyező horgászbot kínálatában elérhető modelleknél is remekül megfigyelhetőek a pozitív tulajdonságok. A gyors akció segít a dobásoknál, illetve a legyezés gyakorlatában is.

Sőt, ha valaki még kezdő szakaszban tart, és most ismerkedik a legyezés műfajával, a gyors akció szerepe még inkább felértékelődik. Hiszen egy ilyen típusú horgászbottal könnyebb bánni, ennek köszönhetően a peca menetére is hamarabb rá lehet érezni.

Aminek szintén lényeges szerepe lehet

A legyezés intenzív műfaj. Vagyis egy-egy horgászat több tucat, időnként akár száz feletti dobásmennyiséggel jár. Ezt a fokozott terhelést pedig bírnia kell a felszerelésnek, beleértve magát a botot is.

Sokat számít például a gyűrűk anyaga és minősége. Ha mondjuk a kiszemelt pálca minőségi SIC gyűrűkkel van ellátva, akkor jó eséllyel a dobások során is nagyobb távolságot lehet elérni.

Pláne, ha mindez precízen gyors akcióval egészül ki. Fontos, hogy a bot markolata kellőképpen kézre álljon, az ideális elosztás ugyanis segíthet a dobásoknál, a legyezés kapcsán, illetve a fárasztás keretei között is.

A hosszúság és dobósúly szempontjai

Egy legyező horgászbot nem kell, hogy indokolatlan hosszúsággal bírjon. A 2-2,5 méter körüli hosszúság már elegendőnek bizonyulhat ahhoz, hogy könnyedén sikerüljön boldogulni nemcsak a dobásoknál, hanem a műlégy vontatásakor is.

A dobósúly tekintetében sem kell extrém értékekre gondolni, hiszen egy legyező horgászbot ideális esetben finom, érzékeny pálca. Olyannyira, hogy az 5 gramm körüli dobósúllyal már könnyedén lehet boldogulni.

Amennyiben a felsorolt szempontok mentén sikerül választani, úgy akár kezdő horgászként is hamarabb érkezhet meg az első sikerélmény. Pláne, ha még az orsót, illetve a zsinórt is sikerül tudatosan kiválasztani. Ha pedig valakinek legyező módszerrel sikerül megfognia élete első halát, valószínűleg örök életére szerelembe esik ezzel a romantikus, semmi máshoz nem hasonlítható metódussal.

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más