15.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapPRFotó, amiből vászonkép készíthető - ezek az alapvető elvárások

Fotó, amiből vászonkép készíthető – ezek az alapvető elvárások

A nappali falára helyezett családi fotó, a gyerekszobában kitett gyermekrajz vagy a hálószobában tündöklő esküvői fénykép bármilyen formája csodálatosan néz ki, de másképpen is fel tudjuk használni őket. A vászonképek egy sokkal minőségibb, elegánsabb megjelenést kölcsönöznek nekik. A következő pár sorban most megtudhatod, mi a teendő, ha még egyszer sem rendeltél ilyen vászonfotót. 

 

Mindennek az alapja a fotó

 

Tedd fel magadnak a kérdést: melyik az a fénykép, amelyet évek múltán is szívesen látnál a falon? Aztán azt is érdemes átfontolni, hogy kevés, inkább nagyobb méretű képet rendelj, vagy több kicsit? Sok kicsi képből például menő emlékkönyvet kreálhatsz a falon. Habár erre a célra a vaszonkep.hu montázsa is segíthet neked. 

 

A lényeg, hogy elkezdheted kicsiben, nem kell rögtön függővé válni (bár, ami késik, nem múlik), havonta vagy akár évente rendelhetsz új darabokat. Amennyiben csak néhány nagyobb vászonfotót szereznél be, akkor ebben az esetben nem hunyhatsz szemet a minőség felett. Egy nagyobb méretű fotóhoz sokkal nagyobb felbontás szükséges. 

 

Egy 30×30 cm-es képhez elég egy 1 megapixeles fotó, de a 100×100 cm-es változat már 3000×3000 pixeles, vagyis 9 megapixeles darabot igényel. 

 

Divatba jött a többrészes vászonfotó is

 

Az utóbbi években óriási divat lett a többrészes vászonkép. Ez esetben 3-4 képpel van dolgunk, amelyek puzzleként alkotnak egy egész képet. Az egyes képek lehetnek ugyanakkorák, de lépcsőzetesen szintén elrendezhetjük azokat. 

 

Az viszont biztos, hogy ez a koncepció nem működik minden méretben, csak akkor, ha a puzzle darabkái nem szélesebbek 12 cm-nél. Egy 5 részes elrendezésnél a befoglaló méret nem lehet kisebb 60 cm-nél. Eleve 100 cm-től kell indulni, de mondjuk egy 120×80 cm-es, 5 részes kép már tökéletesen mutat. 80 cm alatt maradjunk egy darabnál!

 

Hogyan gondolkodj, ha vászonképet rendelnél?

 

Ami a méretet illeti… Ha egyetlen képről van szó, akkor az a jó, ha a kép szélessége eléri a fal teljes szélességének a felét. Az átfutási idő változó, de sok esetben már egy nap alatt elkészítik a terméket. Ez nem feltétlenül mindig igaz. A dömping idején (karácsony, Valentin-nap) ne számolj ilyen rövid gyártási idővel! 

 

Sok esetben működik az, hogy valaki mondjuk reggel 8-kor feladja a sürgős rendelést, akkor aznap elkészül a kép, és másnap szállítják. De ez csak olyan esetben megoldható, amikor beállít a vevő határidőt a rendeléséhez. A rendelőfelületen lehetőség van a kép szerkesztésére, s különféle effektekkel láthatod el azt. Mekkora legyen a felbontás? 30 cm-enként 1000 pixellel számolj!

 

A szállítás során ritkán sérül meg a termék, de jobb, ha tudod, hogy amennyiben ez mégis megtörténik, ekkor egy jó gyártó új képet küld neked. Ráadásul a pénzvisszafizetési garanciától sem riadnak vissza. 

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más