25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapPRMindjárt itt a tavasz, street foodra fel!

Mindjárt itt a tavasz, street foodra fel!

Bár a téli bekuckolódás egy kedvenc könyvvel vagy egy forró teával a jó meleg kályha, kandalló vagy radiátor előtt egy remek időtöltés, de azért valljuk be, hogy már tűkön ülve várjuk a tavasz beköszöntét. Szerencsére kifelé megyünk a télből, napról napra hosszabbak a nappalok és rövidebbek az éjszakák, egyre közelebb a tavasz. Márpedig, ha tavasz, akkor jöhetnek a finom street food ételek, amiket már mindannyian hiányoltunk. 

A téli street food

Szerencsére télen sem kellett teljesen nélkülöznünk ezeket a finomságokat, hiszen a koripályák mellett vagy a karácsonyi vásárokon megtölthettük a hasunkat egy-egy finom kürtőskaláccsal, gulyáslevessel vagy sült kolbásszal, azonban az indepack.hu streetfood és hamburger tálcáiban felszolgált étkek a többi évszakban is nagyon jólesnek az éhes gyomornak.

Nincs más hátra, mint az, hogy vendéglátósként rákészülj a szezonra és beszerezz minden szükséges csomagolóanyagot, vendégként pedig türelmetlenül várd, hogy milyen új receptúrákkal készülnek kedvenc helyeid.

A street food, és ami mögötte van

Sokan azt gondolják, hogy mi sem könnyebb, mint létrehozni valamilyen mozgó vagy egyéb utcai vendéglátóhelyet, azonban ez nyilván nem ilyen egyszerű. Az ötlet az csak egy dolog, a lényeg mindig az, ami ezután történik, vagy nem történik. Aki vesz egy nagy levegőt és kipróbálja magát ebben a szakmában, rengeteg nehézséggel kell, hogy szembenézzen és bizony csak a legelszántabbak, a legkitartóbbak és a leglelkesebbek maradnak talpon.

Először egy remek koncepcióra van szükség, mégpedig az étel- és italválasztékot illetően. Maradhatunk a klasszikusoknál, mint például a lángosozó, palacsintázó, hamburgeres, gyrosos, de vállalkozhatunk valami különleges, egyedi termékkínálatra, amivel ki lehet tűnni a tömegből.

A helyszín megválasztása szintén kritikus pont, hiszen megfelelő mennyiségű vásárlóra van szükség ahhoz, hogy rentábilis legyen a vállalkozásunk. Jó megoldás a fesztiválozás, rendezvényezés, hiszen ezek az események tömegeket vonzanak, viszont kiszámíthatatlanabb és bizonytalanabb, mint a fix hely, hiszen ezeknek a szerződések általában előre nem kalkulálható a díja, valamint szállítási költségekkel is számolnunk kell.

Csomagolás, ami nagyon fontos

A működéshez rengeteg dolgot be kell szerezned, valamint az összes engedélyről is gondoskodni kell. Ezeken kívül meg kell tervezned azt, hogy az ételeket, italokat, mibe fogod becsomagolni. A street food elengedhetetlen kelléke a csomagolóanyag, hiszen a vendégek ebben fogyasztják el, illetve ebben viszik magukkal az elkészült élelmiszert. Gondoskodj jó minőségű, lehetőleg egyedi logóddal ellátott street food csomagolóanyagokról, melyeket érdemes minél hamarabb, még a szezon beindulása előtt beszerezned.

A street food mindannyiunk kedvence, gyors, finom és kompromisszumok nélküli étkezést biztosít, a street food tálcák, csomagolások pedig lehetővé teszik azt, hogy a vásárlók biztonságosan, szennyeződésmentesen tudják elfogyasztani a finomságokat.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más