10.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapHírekMalacot mentettek a rendőrök és a kutyasétáltatók Komlón

Malacot mentettek a rendőrök és a kutyasétáltatók Komlón

Komló – Mozgalmas volt a vasárnap este Szilvásban.

Nem mindennapi látvány fogadta azokat a kutyasétáltatókat, akik vasárnap este Szilvásban, a Vértanúk utca környékén egy foltos, kb. 80 kg-os malaccal találták szembe magukat. A házak között bóklászó jószág barátságos volt és tiszta, vélhetően a közeli kertek egyikéből szökött meg.

A fiatalok hívták a rendőrséget, és próbálták biztonságos körülmények közé (jobb híján a garázssorra) terelni az állatot. Ez persze nem volt könnyű, pedig még sajtos pufit is bevetettek. A helyi állatvédőket és a gyepmestert nem sikerült elérniük, ahogy több más állatokkal foglalkozó szervezetet sem. Végül a pécsi Mancs Ranch ajánlotta fel a segítségét a rendőröknek, akik a kutyasétáltatók és két járókelő segítségével beemelték a halálra rémült és folyamatosan visító állatot a rendőrautó csomagtartójába, majd bevitték az „állat óviba”.

A Mancs Ranch így számolt be az eseményről:

„A tegnap éjszaka megint elég mozgalmasra sikeredett!
Szokásomtól eltérően, tegnap este valamiért nem kapcsoltam ki a telefonomat. Már éppen bóbiskoltam, amikor egyszercsak megcsörrent a telefonom…. A Baranya Vármegyei Rendőrfőkapitányság ügyeletes tisztje hívott.

Elmondta, hogy Komlón, a belváros egyik részén, találtak egy picike malackát, akinek befogadó helyre lenne szüksége! Azt is elmondta az ügyeletes tiszt, hogy sajnos sem a helyi magánállatkert, sem a helyi állatvédők, sem pedig a gyepmester nem tudja fogadni a kis szökevényt!

A Mancs Ranch képei

Mit tehettem volna…. Természetesen mondtam, hogy ha tényleg nincs más lehetőség, akkor igyekszem megoldani a kicsi malacka elhelyezését addig, amíg az igazolt gazdija nem jelentkezik érte! Felöltöztem és kimentem a MancsRanchra. Mivel a telefonban egy pici malackáról volt szó, ezért egy kutya szállító boxot készítettem elő a „gyereknek”.

Egy bő óra múlva hívott a Komlói Rendőrkapitányság járőre, hogy kb. fél órán belül érkeznének a MancsRanchra az „őrizetessel”! Mire ideértek a rend őrei, addigra már jócskán benne voltunk az éjszakában! Amikor megláttam az állítólagos pici malackát, igencsak kikerekedtek a szemeim, mert egyáltalán nem volt kicsi! A rendőrautóban egy teljesen normális méretű Minnesotai Törpemalac röfögött!

A rendőjárőr páros példaértékű állatszeretetről tett tanúbizonyságot! Kedvesen és óvatosan bántak a megriadt állattal! Mielőtt kivettem volna szegény malackát az autóból, előtte igyekeztem megnyugtatni! Beszéltem hozzá és simiztem a pociját és a füle tövét! Ezt annyira élvezte, hogy rögtön el is dobta magát.

A malacmentő rendőrök. Forrás: police.hu

Természetesen a rendőröket nem tarthattam fel egész éjszaka, ezért igyekeztem viszonylag gyorsan berakni a kis szökevényt, a neki előkészített kifutóba! Miután a malacka elfoglalta a helyét, szépen megágyazott magának a friss szalma ágyikóban. Nem telt el 3 perc sem, amikor már hallottuk, hogy jóízűen durmol a gyerek!

Ezek után természetesen hivatalosan is át kellett vennem a malacot a rendőröktől, ami egy formanyomtatvány kitöltésével járt! A nagy izgalmak miatt, szegény, szökevény cocalány, sajnos a rendőrautóban végezte el a „nagydolgát”, amit segítettem kitakarítani…. Ezután a rendőrök visszatérhettek az eredeti felállítási helyükre, én pedig ismét búcsút intettem a MancsRanchnak!

Borzasztóan rövidre sikeredett ez az éjszaka is, mert mint mindig, ma is kora reggel már itt voltam! A malacka szemmel láthatóan nagyon jól érzi magát nálunk!
Evett, ivott, pisilt, kakilt… Természetesen keressük az igazolt gazdiját ennek a kedves és szépséges malaclánynak! Aki esetleg tud róla, bármilyen információt, az kérem, hogy hívjon fel a MancsRanch oldalán megadott telefonszámon (0670 622 6627)! Köszönöm szépen!”

Frissítés (2023.02.13.): Olvasóink felismerték a malacot, és értesítették a gazdáit. A kommentek tanúsága szerint a jószág még ma hazakerül.  

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más