30.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapPRAz emberszerető és tanulékony golden retriever

Az emberszerető és tanulékony golden retriever

Világszerte milliók kedvence a golden retriever, ami nem is meglepő, hiszen végtelenül barátságos kutya, aki nagyon hamar igazi családtaggá válik. Remekül érzi magát gyerekek társaságában is, emellett intelligens és tanulékony. 

A jámbor, barátságos vadászkutya

A Grandopet.hu golden retriever fajtaleírása alapján bemutatjuk a világ legbarátságosabb kutyafajtáját. Népszerűségének oka megbízható, kedves jelleme, csodás alkalmazkodóképessége. Szintén mellette szól, hogy nagyon könnyen tanítható, így akár segítőkutya is válhat belőle. 

Korábban vadászati célból tartották, napjainkban azonban közkedvelt családi kedvenc, aki együttműködésének köszönhetően benti kutyaként is megállja helyét. Ennek ellenére a mozgásigényéről gondoskodni kell, a napi szintű közös időtöltés nélkülözhetetlen számára. 

Vadász múltját tekintve a sportkutyák kasztjába sorolható, a szaglása rendkívül fejlett. Engedelmes, szófogadó, ez a jellembeli vonása semelyik más fajtánál nincs jelen ilyen mértékben. Őrző-védő feladatokat kevésbé bíznak rá, barátságos természeténél fogva. Mind az egyedülállók, mind a családok számára javasolt, nyugodt és békés vérmérséklete okán.

Más állatokkal is remekül érzi magát, igényli a társaságot, emiatt hosszabb időszakra nem hagyható egyedül. Okos és együttműködő, ebből kifolyólag kiképezhető vakvezetőként, kísérőként, de megállja a helyét akár mentőkutyaként is. 

A golden retriever külső jegyei 

Gyönyörű, elegáns bundával rendelkező kutyus, közepes méretű, arányos testalkattal, emiatt kiállításokon gyakran fellelhető fajta. Tekintetéből szeretet sugárzik, mély, sötét pigmentált szemeivel bárkit azonnal levesz a lábáról. 

Bundája jellemzően aranybarna színű, esetleg krémszínű bézs árnyalatú. Ezek különféle változatai szintén előfordulhatnak. A kölyökkutya fülének belső felén látható szín jelzőértékű, hogy milyen szőrzete lesz felnőtt korában. 

Szőrzete sima, esetleg hullámos, a mellkasán, a mellső lábain, az oldalán, a hasán és a farkán sokkal dúsabb, mint más területeken. Naponta célszerű átkefélni, különösen a vedlés időszakában, illetve, ha lakásban él. 

Vadászkutyaként igényli a mozgást, aktív és energikus. A napi szintű legalább 60 percnyi szabadidős tevékenységekre szüksége van. Imád játszani, szaladgálni, a gazdival hosszas sétákra indulni. Benti kutyusként is tartható, de a kertes ház optimálisabb számára.

Kinek javasolt a jámbor, emberszerető eb? 

Hűséges és ragaszkodó, így mindazoknak ajánlott, akik egy kedves, barátságos kedvencre vágynak. Nagyszerű családi kutya és tökéletes társ egyedülállóknak is. Rengeteg szeretettel ajándékoz meg, és valódi barátként mindig számíthatunk rá, amikor egy kis vidámságra van szükségünk. A golden retriever a legjobb választás, ha megbízható és tanulékony házi kedvencet szeretnénk. 

Terápiás kutyusként képes bearanyozni minden egyes napot. 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más