19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapPRMilyen grillsütőt válasszunk?

Milyen grillsütőt válasszunk?

Ahogy melegszik az időjárás, egyre több időt töltünk a szabadban és elmondható, hogy egyre népszerűbbek a kerti partyk, baráti összejövetelek és ezzel együtt a különféle sütögetések. Vannak, akik a bográcsos ételeket szeretik, mások inkább a grillezést, mindegyiknek megvan a maga varázsa, de az az egy biztos, hogy a friss levegőn megfőzött és sütött étel mindig sokkal finomabb, ízletesebb lesz. Nem hiába szereti mindenki ezeket a sütögetéseket.

A kerti grillsütők fajtái

A legegyszerűbbek a faszén tüzelésű sütödék, ahol a sütés erőssége csupán csak attól függ, hogy mennyi szenet teszünk a hús alá. Sokkal pontosabban szabályozhatjuk a teljesítményt gáz vagy elektromos teljesítményű sütőkkel, mint ahogy azt a BestMarkt webáruház kerti grillsütő választékában láthatjuk. Ezeknél a típusoknál elegendő mindössze egy gombot eltekerni a kívánt irányba.

A faszén- és gáztüzelésű fajták esetében kiemelten fontos, hogy biztos talajon és biztos lábakon álljon a berendezés. Míg a súlyát tekintve örülnénk, ha minél könnyebb lenne ez a kerti kellékünk, minél nehezebb, annál stabilabb lesz az elhelyezkedése. A biztonságot szolgálja több szempontból is a rozsdamentes acél anyag, amely egyrészt tartja a hőt, másrészt a rács esetében nem enged ki magából semmilyen, egészséget károsító összetevőt és természetesen nem rozsdásodik.

A kertünk elrendezése

Jó lenne még a grillsütő megvásárlása előtt eldönteni egyrészt, hogy hova szeretnénk elhelyezni ezt a berendezési tárgyat, másrészt át kellene gondolni, hogy ez az állandó helye lesz, vagy pedig fogjuk mozgatni. Ha ez utóbbi, akkor az is kérdés, hogy csak a kerten belül, netán barátokhoz, vagy szeretnénk egy grillsütőt kirándulásra, piknizesére, netán nyaralásra is magunkkal vinni.

Ha egy kerti nyitott pavilon vagy nyári konyha is van a ház folytatásaként, ahol szervezhető a sütögetés, nyugodtan választhatók a nehezebb, ezáltal legmasszívabb darabok is, pl. egy gázsütő, ami akár 70 kg-ot is nyomhat. Ha feltételezhető, hogy változik a helye, akkor jöhetnek a könnyebb típusok, pl. a faszenesek vagy a kereken gurulók, amik szintén egyszerűen mozgathatók.

A legkönnyebb és legkisebb grillsütők az elektromosak, amik csak néhány kilót nyomnak, viszont mindig tudatában kell lennünk annak, hogy kell hozzá valahonnan áramot szereznünk. Ha szeretnénk a grillsütőnkön kint a szabadban még főzni is, akkor választhatunk igazán egyedi készüléket, ahol a grillrész mellett oldalt egy gázplatni is található. Így egy komplett ebéd vagy vacsora elkészíthető.

A sütögetés kiegészítői

Nem kérdés, hogy ha már a kertben étkezünk, megfelelő kerti bútort illő beszereznünk. Ezenkívül a főzéshez, sütéshez kellenek fűszerek, konyhai kellékek, fogók, nyársak, evőeszközök, így nem árt, ha olyan a grillezőnk, aminek polcai is vannak. Nagyon fontosak a fedők, és jó, ha van zsírcsepegtető tálca is. Ahhoz, hogy ne égessük meg magunkat, nélkülözhetetlen a sütőkesztyű.

Ha minden adott, már csak egy jó szakács kell, aki tisztában van a grillezés trükkjeivel vagy rákeres a tuti receptekre az interneten.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más