6.7 C
Komló
2024. február 21.
KezdőlapPRMindenkinek a saját otthona a legtisztább, de nem mindenki használ UV-C lámpát!

Mindenkinek a saját otthona a legtisztább, de nem mindenki használ UV-C lámpát!

Az, hogy kinek mi a megfelelő tisztaság, az elég szubjektív, mindenesetre a legtöbben igyekszünk ritkítani a kórokozók számát otthonunkban. Otthon valahogy sokkal kényelmesebben érezzük magunkat, mert tisztában vagyunk vele, hogyha kitakarítottunk, akkor tisztaság van, de más helyen nem igazán tudjuk, mennyire foglalkoznak ezzel. 

Habár otthon nem kell mindennek sterilnek lennie, ettől függetlenül érdemes többet megtudni az UV-C lámpák adta lehetőségekről, amelyekkel elég egyszerű a felület- és légtisztítás!

Majdnem steril!

A takarítás egy rendszeres és nem szezonális dolog, azonban az is igaz, hogy ősszel és télen valahogy jobban odatesszük magunkat. Ilyenkor többet fertőtlenítjük a felületeket, mivel tisztában vagyunk azzal, hogy sok vírus lappang az emberekben. A 2020-ban megjelent Covid-járvány óta pedig még óvatosabbak vagyunk. A Hollandimpex fertőtlenítő eszközeivel mi is egészséges környezetet teremthetünk, akár a sterilhez közeli állapotot is elérhetünk.

Napjainkban tehát nagyon is megnőtt annak a jelentősége, hogy csökkentsük a családtagok, vendégek által a lakásba behozott kórokozók számát. De milyen módszerek lehetnek segítségünkre?

Mi is az a germicidlámpa?

A germicidlámpa tulajdonképpen egy olyan lámpa, amely 253,7 nm-es UV-C sugárzást bocsát ki, mialatt csírátlanítja a felületeket és persze a légteret is. Ez egyébként környezetbarát módszer, nem keletkezik melléktermék és vegyszerekkel sem kell dolgoznunk, ugyanakkor túladagolni szintén lehetetlen. 

A besugárzás történhet közvetlenül. Ilyenkor a szabadon sugárzó termékek végzik a fertőtlenítést, ami magas fokú sterilitást biztosít. Az ilyen lámpákat azonban nem szabad emberek közelében használni!

A másik lehetőség a zárt rendszerben dolgozó germicidlámpa, amelyeknek sugárzása nem jut ki a környezetbe, így akár éjjel-nappal működtethető. 

Milyen a jó légtisztító?

Azzal tisztában vagyunk, hogy nem könnyű jó légtisztítót találni, viszont az is igaz, hogy nem szabad a minőséget háttérbe szorítanunk. 

Az UV4AIR Active50 légtisztítót például az 50 m²-nél kisebb helyiségekben érdemes használni. A nagyobb területeken akár több készüléket is elhelyezhetünk. 

A készülék alján található egy ventilátor, amely a levegőt szívja be, és ennek köszönhetően létrejön egy körforgás a helyiségben. Óránként 75 m3 levegőt áramoltat át az eszközön és 253,7 nanométer hullámhosszúságú, ibolyántúli (UV-C) sugarakat állít elő. Ez a fény pusztítja el a gombákat, a vírusokat, a penészt és más kórokozókat. A sugárzás képes a mikroorganizmusok DNS/RNS szerkezetét megtámadni, meggátolva ezzel az elszaporodásukat.

Meglehet, hogy otthon nem kell steril állapotoknak uralkodnia, azonban egy-egy hasznos légtisztító készülékkel már tehetünk valamit az egészségünkért. 

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más