28.7 C
Komló
2024. július 17.
spot_img
KezdőlapPRMilyen generálkivitelezőt válasszunk?

Milyen generálkivitelezőt válasszunk?

Mindannyiunk számára fontos, hogy az otthonunk olyan legyen, mint amilyennek megálmodtuk. Ezt azonban nem csak úgy érhetjük el, ha megvásárolunk egy ingatlant, amit aztán az igényeinknek megfelelően átalakítunk, felújítunk. Van egy más módja is, ami nem más, mint a házépítés. 

Az ezzel kapcsolatos feladatok, teendők sokasága persze sokakat elrettent attól, hogy belevágjanak. Jó, ha tudjuk, hogy a munkát rábízhatjuk például a kulcsrakészház.hu kivitelező szakembereire, akik már releváns tapasztalattal rendelkeznek. 

Ők minden teendőt elvégeznek helyettünk, felügyelik a munkát az elejétől a végéig, beszerzik a szükséges anyagokat, biztosítják a munkaerőt. Nekünk csak be kell költöznünk, miután az otthonunk elkészült.

Ha szimpatikus számunkra ez az opció, akkor nem árt körültekintően választani generálkivitelezőt. Mire érdemes figyelni? Mutatjuk!

Aki fix határidővel, fix költségekkel dolgozik

A projekt minden esetben egy alapos egyeztetéssel kezdődik, melynek keretén belül többek között a határidőről és a költségekről is szó esik.

Nagyon fontos, hogy olyan szakemberre essen a választásunk, aki vállalja, hogy fix határidőn belül végez a munkával. Természetesen bármikor adódhatnak előre nem várt események, helyzetek, amik csúszást okozhatnak. Az illetőnek azonban biztosítania kell minket arról, hogy törekszik a határidő betartására, az esetleges csúszások nem adódhatnak az ő hanyagságából. 

Szintén nagyon fontos, hogy komolyan vegye az előre leegyeztetett költségvetést és törekedjen arra, hogy azt ne lépje túl a munkavégzés és -szervezés során. Vállaljon kötelezettséget arra, hogy ha esetleg valamilyen oknál fogva ez mégis megtörténne, akkor a többletköltségek okát és mértékét leegyezteti velünk. Nem csak a projekt befejezése után közli velünk, hogy többet kell fizetnünk.

Aki korrekt szerződést ajánl

Bízunk benne, azt meg sem kell említenünk, hogy szerződés nélkül semmiképp se működjünk együtt szakemberrel. Rendkívül fontos, hogy átlátható, jól kidolgozott, az érdekeinket megfelelően védő szerződést kössünk vele.

Mindent fogalmazzunk bele, amiről korábban megegyeztünk, gondolunk itt például a határidőkre, a költségekre, a fizetés ütemezésére vagy a felelősségi körökre. A szerződés megírását vegyük komolyan, a szóbeli egyezségekkel ugyanis nem sokra megyünk, csak azt tudjuk számon kérni, ami le van írva.

Aki törekszik a költséghatékony megvalósításra

Mindenképp olyan generálkivitelezőt válasszunk, aki nagy figyelmet fordít az árakra és törekszik a költséghatékony megoldások alkalmazására. És itt most nemcsak a tervezés vagy a kivitelezés költségeire gondolunk, hanem a fenntartási költségekre is. Fontos, hogy a generálkivitelező ne csak rövid távon gondolkodjon, hanem hosszú távon is figyelembe vegye a fenntartható és gazdaságos megoldásokat.

Ha ezek figyelembevételével választunk szakembert, akkor nem fogunk csalódni.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más