28.7 C
Komló
2024. július 17.
spot_img
KezdőlapPRFejlesztenéd a gondolkodásod? Szerezz be stratégiai társasjátékokat!

Fejlesztenéd a gondolkodásod? Szerezz be stratégiai társasjátékokat!

Manapság nagyon sokféle társasjátékkal találkozunk: vannak, amelyek igazán szórakoztatóak, mások kimondottan gyerekek számára készültek, és olyanok is akadnak, amelyek több órán keresztül játszhatók, nagy előkészületet igényelnek.

Azonban igazi különlegességnek számítanak a stratégiai társasjátékok, melyek elsősorban a gondolkodást, a kitartást és a koncentrálóképességet teszik próbára. Ha te is szereted a kihívásokat, mindenképp nézd meg a Compaya társasjátékbolt kínálatában is megtalálható stratégiai társasjátékokat! Kedvcsinálóként össze is gyűjtöttük a legjobbakat közülük.

Királyi áru

A Királyi áru egy olyan társasjáték, amellyel már gyerekek is játszhatnak: 10 éves kor felett 2-4 fő vehet részt a partin, a játékidő mindössze 30 perc. Ez alatt az idő alatt azonban komoly gondolkodásra, döntéshozatalra lesz szükség. A feladat ugyanis nem más, mint különféle portékákat készíteni: hordót, vasat, üveget, emellett épületeket kell építeni és a munkásainkra is figyelni kell.

Ez egy olyan kártyajáték, ahol minden tettnek következménye van. Nem mindegy például, hogy melyik kártyát dobjuk el és milyet húzunk. Logikusan kell gondolkodni, hogy elkészüljenek az épületeink, a munkásaink ne hagyjanak minket cserben és a szénégető kunyhó is felépüljön! A játék győztese az, aki megépíti a nyolcadik épületét is, valamint a legtöbb pontot gyűjti.

A játék során nagy szerepe van a szerencsének, de természetesen a stratégiai gondolkodásnak is, hiszen a többiekre is figyelni kell közben.

Framework

Nagyon kedvelt játék a Framework – Egy keret a világ, melyet Uwe Rosenberg tervezett. Ő egyébként nem más, mint a híres Patchwork, a csodálatos grafikájú Nova Luna, valamint az Indián nyár nevű társasjátékok megalkotója is.

A Framework egy absztrakt stratégiai társasjáték, ahol lapkalerakással egy keretet kell építeni. Egyedül is lehet játszani, de még jobb, ha többen álltok neki, hiszen ilyenkor igazi kihívásban lesz részetek!

Nagyon oda kell figyelni arra ugyanis, hogy mit épít a másik, és mindig kell, hogy legyen egy B terv is ahhoz, hogy elérjétek a céljaitokat. A játékidő fél óra: ennyi idő alatt tudjátok bebizonyítani egymásnak, hogy ki a legjobb.

Qwirkle fémdobozos társasjáték

A Qwirkle már régóta jelen van a piacon, így talán nem kell mindenkinek bemutatnunk. Ez egy olyan népszerű társasjáték, ahol hat különböző színű és formájú elemet találunk, ezeknek különböző kombinációját kell létrehozni úgy, hogy minél hosszabb sort kapjunk.

A legnépszerűbb játékok közé tartozik, igazi családi társasjáték – 6 éven felüliek már játszhatják! Ennek is 30 perc a játékideje, nagyon szórakoztató, ugyanakkor megdolgoztatja az agytekervényeket is, és nagyon kell koncentrálni a játék közben.

Bármelyikre is esik a választásod, biztos lehetsz benne, hogy a parti során sok-sok kellemes percben lesz részed, miközben a képességeid játékosan fejlődnek. A Compaya oldalán részletesebb leírásokat is találsz a társasokról.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más