28.7 C
Komló
2024. július 17.
spot_img
KezdőlapPRA műanyag redőny kedvező tulajdonságainak minden évszakban hasznát vehetjük

A műanyag redőny kedvező tulajdonságainak minden évszakban hasznát vehetjük

A sötétítő függöny nagyon dekoratív lehet, ha jól választjuk meg, de egy redőny sok tekintetben praktikusabb. Az alumíniumból készül a legmasszívabb kivitel, ám a modern műanyagok is majdnem ugyanannyi mindenre képesek.

Az extrém időjárásnak mindenképpen jobban ellenáll az alumínium szerkezet, azonban megfelelő használat mellett a műanyag redőny is rendkívül strapabíró és tartós lehet. Több funkciót is ellát egyszerre, az év bármely időszakában jó szolgálatot tehet nekünk.

Nézzük meg, hogy mik a műanyag redőny kiváló tulajdonságai, amelyek miatt érdemes a nyílászáróinkra felszereltetni!

A műanyag redőny és a hőszigetelés

A kánikulában a lakás is annyira felmelegedhet, hogy kellemetlen bent tartózkodni. Ennek elejét vehetjük egy műanyag redőnnyel, amelyek közül a fehér a legtökéletesebb, hiszen visszaveri a napsugarakat. Ezáltal nem fog a kínzó meleg bejutni, felforrósítani bent a tárgyakat, a falat, a padlót, így könnyebben átvészelhetjük a nyarat.

A téli időszakban résmentesen lezárt külső árnyékoló kint tartja a hideget, így az nem találkozik közvetlenül az ablaküveggel. Ezért már csak kevésbé hideg levegő jut el az ablakig, úgyhogy a lakás sem fog olyan könnyen kihűlni.

Télen tehát a hideget tudjuk kizárni, nyáron pedig a meleget, ráadásul a túl sok napfény sem fogja zavarni a szemünket. A káros sugarak az üvegen keresztül is behatolnak, de nem akkor, ha van egy jó redőnyünk.

A legjobb fehérben

A fehér redőny a már említett napsugarak visszaverésén túl azért is előnyös, mert nem tud lekopni. A színezett típusok egy idő után megfakulnak, de ez biztosan nem fog. A Topredőny kínálatából megrendelhető fehér műanyag redőny ráadásul besárgulásra sem hajlamos.

Nem véletlen, hogy a fehér színű redőny a leggyakoribb, amit láthatunk az ablakokon, hiszen számos fantasztikus tulajdonságai közé tartozik az is, hogy mindenféle homlokzaton jól mutat. Ráadásul ennek a legkedvezőbb az ára is. A fehér tehát egy praktikus szín, aminek sok hasznát vehetjük a műanyag redőnyön is.

Hogyan kell a műanyag redőnyt tisztítani?

A kedvező ár-érték arányuk is jó ok arra, hogy a műanyag redőnyt válasszuk, Többek között emiatt is annyira népszerűek. Viszont célszerű rájuk vigyázni, hogy jó sokáig élvezhessük az általuk nyújtott előnyöket meghibásodás nélkül.

Nem kell különösebben tisztítani, esetleg belülről, de semmiképpen sem vegyszerrel, mert az lemarja a lamellákról a védőréteget! Némi tiszta meleg víz és egy puha rongy elég lesz, maximum semleges tisztítószert tegyünk bele! A vezetősínben előfordulhatnak szennyeződések, apró rovarok, ezektől időnként szabadítsuk meg porszívó vagy ruha segítségével! Ha így járunk el, biztosan megfelelően fog működni.

Kívülről ne próbálkozzunk a redőny takarításával, esetleg abban az esetben, ha földszinten lakunk vagy erkélyről van szó! Még valamit ne felejtsünk: nagyobb szél esetén húzzuk fel teljesen, hogy ne szakítsa ki a léceket.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más