19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapPRMegfontoltan válasszunk kisállat-felszerelést kutyánknak, cicánknak

Megfontoltan válasszunk kisállat-felszerelést kutyánknak, cicánknak

A házi kedvencek életünk részét képezik. Rengeteg örömet és vidámságot hoznak a családba. Ezért is kell bölcsen megválasztani a számukra legmegfelelőbb kiegészítőket, mint például a nyakörv vagy a játékok.

Ugyanolyan gondossággal döntsünk a kutya- vagy cicafekhely kiválasztásakor, mint amikor az eledelük beszerezésén gondolkodunk. Kisállat-felszerelésből a kínálat óriási, így a döntés is nehéz lehet.

A mömax kisállat-felszerelései esetében garantált a jó minőség. A puha párnák és fekhelyek a cicák és kutyusok kedvenc pihenőhelye lesz, míg a praktikus etetőtálakból egyszerűen fogyaszthatják el eledelüket. A fém edények könnyen tisztíthatóak, így higiénikussá válik a takarítás. Néhány tanáccsal szeretnénk segíteni a kiegészítők választásában.

Nyakörv vagy hám

A kutyasétáltatás dilemmája többek között az, hogy nyakörvet vagy hámot használjunk kis kedvencünk kordában tartására. A legtöbb nagytestű kutya esetében a nyakörvet alkalmazzák a gazdák, mert általános megítélésük szerint ennek segítségével a hirtelen meglóduló kutyákat könnyebben tudják visszafogni.

A nyakörv azonban nem minden esetben megfelelő választás, hiszen balesetveszélyes lehet. Azon kutyák esetében, amelyek hajlamosak a gyors, hirtelen megugrásra, inkább válasszuk a hámot, hiszen így elkerülhető a nyakörv fojtásával okozott fájdalom. A hám viselése egyébként is humánusabb, mert az eb megtartásával járó erőt jobban eloszlatja a testen, így könnyebben válik irányíthatóvá a kutya. A hám hátrányaként a nehezebb fel- és levétel említhető, illetve mindig a kutya méretéhez passzoló darabot válasszunk, mert ellenkező esetben fájdalmat okozhatunk számára.

Miért kell a cicának nyakörv?

A cicák között találkozhatunk benti és kinti életmódú egyedekkel. A lakásban tartott állatok többsége nem visel nyakörvet, hiszen kevés az esélye annak, hogy elkóborolhat. A kint élő cicák esetében azonban érdemes nyakörv használatát alkalmazni, hiszen ennek segítségével jobban beazonosítható az állat.

A nyakörvön elhelyezett bilétára ráírhatjuk a cica nevét, címét vagy telefonos elérhetőségünket, hogy baj esetén könnyen megtalálhatóak legyünk. Azért is hasznos eszköz, mert így azonnal mindenki számára világos, hogy gazdás macskával találkozik, így az állat nem kerül menhelyre.

Játék kisállatoknak

A kisállatok által használt játékoknak elsősorban biztonságosnak, tartósnak és szórakoztatónak kell lenniük. A kutya és a cica személyiségétől és fajtájától függően eltérő aktivitási szinttel rendelkezik, így a tapasztalat mutatja meg igazán, hogy milyen típusú játékot kedvel. 

A biztonság elsődleges, hiszen a könnyen elrágható játékok az állat torkán akadhatnak, míg a silány műanyagból előállított eszközök allergiás reakciót, akár fulladást is eredményezhetnek. A nyersbőr játékok rágás közben meglágyulnak, így szintén okozhatnak balesetet, nem ajánlott a használatuk. Az aktív, sokat mozgó kisállatoknak a labda mindig biztos választás.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más