19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapPRBiztos a tapadás a csőre töltött ragasztóval

Biztos a tapadás a csőre töltött ragasztóval

Nagyon eleged van már abból, hogy a tubusos ragasztó csak ott nem folyik, ahol kellene, ellenben minden más helyen bőségesen jön belőle a folyékony tapadós anyag? És azt is rettenetesen unod már, hogy a fiókban a ragasztó stiftek gyorsan beszáradnak és emiatt pont a legkritikusabb pillanatokban használhatatlanok? Lehet, hogy inkább a ragasztópisztolyos megoldásra volna akkor szükséged.

Nem csöpög, nem folyik, nem szárad be

A ragasztás egyre népszerűbb rögzítési mód. Nagyon sok esetben sikeresen kiválthat vagy helyettesíthet hagyományos rögzítési módszereket is, mint a csavarozás vagy a szögelés. A ragasztórúd mellett a cadmas.hu oldalán számos kiváló terméket találsz, ha valami hasonló feladatot vagy problémát kell megoldanod, de a klasszikus ragasztási műveletekhez is bátran szemezgess a minőségi termékek választékából. 

Ha például valamit erősebben kell rögzíteni, netán maga a felület egyenetlen, akkor a ragasztáshoz a hot-melt ragasztórúd jelenti a biztonságos, gazdaságos és rendkívül gyors megoldást. Alkalmazása során a speciálisan erre kifejlesztett ragasztópisztolyba kell helyezni a ragasztórudat, és a felmelegített ömledék ragasztót utána az adott feladathoz már fel is lehet használni.

Igazán kedvelik sok területen: a virágkötészetekben, dekorációs munkákhoz, de nagyon sok ipari területen is. Jelentős az építőipari alkalmazása is. A könnyebb és puhább PVC szegőléceket vagy parkettaszegélyeket is nagyon egyszerű és könnyű ezzel a technológiával a falhoz rögzíteni.

Biztonságos alkalmazás

A hot-melt ragasztási technológia kedvező tulajdonságai között első helyen említik a gazdaságosságot. A rögzítési feladathoz megfelelően kiválasztott ragasztórúd igen hosszú ideig használható, tehát önmagában is nagyon kiadós, de azt is meg szokták még említeni, hogy a munka ezzel sokkal precízebb, és sokkal tisztább is.

Ráadásul ebben az esetben nemcsak a levegővel érintkezik a ragasztóanyag, mint a tubusos vagy stiftes anyagok esetében, hanem a ragasztópisztolyban megolvadt meleg anyag kerül a ragasztandó felületekre, a halmazállapot módosulása is elősegíti a tapadási folyamatot. Az így érthetően sokkal erősebb lesz a végén.

A megfelelő rudat a megfelelő csőbe

Ragasztópisztolyokból és ragasztórudakból is nagyon széles ma már a kínálat. Nemcsak a háztartások számára, hanem az ipar sok területére is gyártanak számos ragasztógépet. Ha a hagyományos, azaz mechanikus gépek közül választanál egyet, akkor érdemesebb a kis súlyú modellek között keresgélned. Ezekkel jóval könnyebb dolgozni. Munkahelyekre, ahol sokáig kell a kézben tartani, az állítható hőmérsékletű fajták és a kivehető csatlakozós darabok az ideálisak. A ragasztórúd esetében pedig mindig csak olyat válassz, ami beleillik a ragasztópisztolyodba. 

Arra mindig ügyelj, hogy a kicseppenő forró ragasztóanyag ne okozzon senkinek sérülést, és ne tegyen semmiben kárt.

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más