3.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekVisszakapja a város a börtön miatt átadott területet

Visszakapja a város a börtön miatt átadott területet

Komló – Az önkormányzat a börtönépítési projekt miatt ingyen adta a Magyar Államnak a körtvélyesi területet, de mivel a beruházás végül nem valósult meg most visszakapják azt – derült ki egy friss előterjesztésből.

A városunkba tervezett börtön hosszú évek ígérgetései után végül mégsem valósult meg. Ezért az önkormányzat kezdeményezte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságánál az érintett területek visszavételét.

A két évig tartó egyeztetéseknek most lett vége, az önkormányzatnak pedig sikerült megegyeznie a BVOP-vel és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel a területek ingyenes visszavételéről. A procedúrával kapcsolatban egyetlen költség terheli az önkormányzatot: 6.600 Ft ami az ingatlan- nyilvántartási bejegyzési díjat takarja.

Az említett körtvélyesi területen még 2016-ban hajtott végre infrastrukturális fejlesztéseket a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A beruházás során ivóvíz- és szennyvízhálózatot; földgázellátó és villamos energia ellátó vezetékhálózatot, valamint közutat és a hozzá kapcsolódó járdát és csapadékvíz elvezető rendszert, illetve a közvilágítást építették ki.

Korábbi cikkünk:

Eldőlt: nem lesz börtön Komlón

 

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más